Kokt kald makrell

Skriv ut Del på Facebook
Porsjoner 4 pers

Ingredienser
 

Kokevann til fisken

  • 1 l vann
  • 1 dl 7% eddik
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts sukker
  • 10 hele pepperkorn
  • 1 stk laubærblad
  • 1/2 stk gul løk
  • Noen dillkvaster

Makrellen

  • 3-4 makrell

Saus

  • 1 beger rømme
  • 1 tube pepperrot
  • litt salt og pepper

Fremgangsmåte
 

Kokevann til fisken

  • Bland alle ingrediensene og la det småkoke ca 20-30 min. Smak den til med salt og sukker og sil laken.

Makrellen

  • Rens makrellen nøye, fjern alt av blod og blodrannen ved ryggbenet. Skjær den i passe tykke skiver, 3-4 cm. Legg fisken i det avsilte kokevannet. Kok opp, skum godt av og la den trekke ca 8-10 min. Ta fisken opp med hullsleiv og rens den for skinnet. Legg den over i et fat sil laken over og avkjøl raskt. La den stå kaldt i laken til den skal spises.

Pepperrotsaus

  • Smak rømmen til med pepperot, salt og pepper.

Notes

Makrellsesongen er over oss og i hvert fall på Hurum bugner det av makrell i fjorden. Jeg har prøvd en gammel oppskrift som jeg kan huske bestemor brukte og jeg var spent på hvordan dette smakte! Og det var veldig godt!
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Verket.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!