4 pers
Ingredienser
Kokevann til fisken
- 1 l vann
- 1 dl 7% eddik
- ½ ts salt
- ½ ts sukker
- 10 hele pepperkorn
- 1 stk laubærblad
- ½ stk gul løk
- Noen dillkvaster
Makrellen
- 3-4 makrell
Saus
- 1 beger rømme
- 1 tube pepperrot
- litt salt og pepper
Fremgangsmåte
Kokevann til fisken
- Bland alle ingrediensene og la det småkoke ca 20-30 min. Smak den til med salt og sukker og sil laken.
Makrellen
- Rens makrellen nøye, fjern alt av blod og blodrannen ved ryggbenet. Skjær den i passe tykke skiver, 3-4 cm. Legg fisken i det avsilte kokevannet. Kok opp, skum godt av og la den trekke ca 8-10 min. Ta fisken opp med hullsleiv og rens den for skinnet. Legg den over i et fat sil laken over og avkjøl raskt. La den stå kaldt i laken til den skal spises.
Pepperrotsaus
- Smak rømmen til med pepperot, salt og pepper.
Tips og triks!
Makrellsesongen er over oss og i hvert fall på Hurum bugner det av makrell i fjorden. Jeg har prøvd en gammel oppskrift som jeg kan huske bestemor brukte og jeg var spent på hvordan dette smakte! Og det var veldig godt!
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!