Kornbrød

Denne oppskriften fikk jeg av en god venninne på 90 tallet. Oppskriften har gått litt i glemmeboka pga. av alle supergrove og eltefrie oppskrifter som jeg har prøvd. Men som mann min sa, dette er det beste brødet du har laget, Anne!

Det holder seg godt, har masse deilig korn og smuler ikke. Oppskriften egner seg også godt til rundstykker.

Skriv ut Del på Facebook
Personer 3

Ingredienser
 

  • 50 gr gjær
  • 1 ts salt
  • 1 ts sukker
  • 2 ss olje
  • 1 dl solsikkefrø
  • 1 dl sesamfrø
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl stealcut havre eller helkorn
  • 1 l lunkent vann (38 gr)
  • ca 1,3 kg hvetemel eller speltmel

Fremgangsmåte
 

  • Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og elt de sammen ca 8 min. Deigen må ikke bli for hard, så ikke ha i alt melet på en gang. La den heve ca 30 -40 min. under et klede.
  • Vei deigen og del den så i 3. Kna den til fine brød og ha den i former. La brødene etterhveve til dobbel størrelse ca 30 min.
  • Stek dem på nederste rille på 190 g. ca 45 min. Høres en hul lyd når du banker på dem, er de ferdige.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Verket.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!