Denne oppskriften fikk jeg av en god venninne på 90 tallet. Oppskriften har gått litt i glemmeboka pga. av alle supergrove og eltefrie oppskrifter som jeg har prøvd. Men som mann min sa, dette er det beste brødet du har laget, Anne!
Det holder seg godt, har masse deilig korn og smuler ikke. Oppskriften egner seg også godt til rundstykker.
3
Ingredienser
- 50 gr gjær
- 1 ts salt
- 1 ts sukker
- 2 ss olje
- 1 dl solsikkefrø
- 1 dl sesamfrø
- 2 dl havregryn
- 2 dl stealcut havre eller helkorn
- 1 l lunkent vann (38 gr)
- ca 1,3 kg hvetemel eller speltmel
Fremgangsmåte
- Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og elt de sammen ca 8 min. Deigen må ikke bli for hard, så ikke ha i alt melet på en gang. La den heve ca 30 -40 min. under et klede.
- Vei deigen og del den så i 3. Kna den til fine brød og ha den i former. La brødene etterhveve til dobbel størrelse ca 30 min.
- Stek dem på nederste rille på 190 g. ca 45 min. Høres en hul lyd når du banker på dem, er de ferdige.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!