Denne krabbepateèn smakte vi for første gang på Kjerringøn i svenske skjærgården og jeg måtte gå på kjøkkenet for å få oppskriften, SÅ god var den! OG den fikk jeg!!
ca 1 t.
180 C
vannbad
1 form som tar ca 1,5 l.
Ingredienser
- 0,5 kg fiskefarse hvit fisk
- 3 hg krabbekjøtt helst fra klør eller huset. Eller kongekrabbe om lommeboken tillater.
- 3 stk egg
- 3 dl fløte
- 1 ss potetmel
- 1 ss hvetemel
- 0,5 ts salt og pepper
- litt kajennepepper
- ½ dl hakket dill
Dressing
- 1 beger lettrømme
- 1 pose majones
- 1 stk sitron kun saften
- salt, pepper og litt kajenne
- 1 bunt dill
- litt sukker
Fremgangsmåte
Tillagning
- Sett ovnen på 180 gr. Smør en avlang form. Rør sammen fisk og krabbekjøtt med salt og pepper, Rør i potetmel og mel, tilsett lettpisket egg og spe med fløten.
- Fyll røren i formen og dekk den med folie.Stek i vannbad på 180 gr. i ca 1 time
Dressing
- Bland sammen ingrediensene og smak til med krydder, sitronsaft og sukker
Tips og triks!
Dette er en veldig god forrett og kan godt lages i porsjonsformer. Da blir steketiden kortere, kjenn etter om den kjennes fast. Dressing er godt på, pluss litt ristet toast. Nam nam!
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!