Krabbepatè ala Kærringøen

Skriv ut Del på Facebook
Denne krabbepateèn smakte vi for første gang på Kjerringøn i svenske skjærgården og jeg måtte gå på kjøkkenet for å få oppskriften, SÅ god var den! OG den fikk jeg!!
Porsjoner 1 form som tar ca 1,5 l.

Ingredienser
 

  • 0,5 kg fiskefarse
  • 3 hg krabbekjøtt helst fra klør
  • 3 stk egg
  • 3 dl fløte
  • 1 ss potetmel
  • 1 ss hvetemel
  • 0,5 ts salt og pepper
  • litt kajennepepper
  • 1/2 dl hakket dill

Dressing

  • 1 beger lettrømme
  • 1 pose majones
  • 1 stk sitron kun saften
  • salt, pepper og litt kajenne
  • 1 bunt dill
  • litt sukker

Fremgangsmåte
 

Tillagning

  • Sett ovnen på 180 gr. Smør en avlang form. Rør sammen fisk og krabbekjøtt med salt og pepper, Rør i potetmel og mel, tilsett lettpisket egg og spe med fløten.
  • Fyll røren i formen og stek i vannbad på 180 gr. i ca 1 time

Dressing

  • Bland sammen ingrediensene og smak til med krydder, sitronsaft og sukker

Notes

Dette er en veldig god forrett og kan godt lages i porsjonsformer. Da blir steketiden kortere, kjenn etter om den kjennes fast. Dressing er godt på, pluss litt ristet toast. Nam nam!
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Verket.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!