Veldig lettvint gjestemat
20 – 25 min
220 ° varmluft
4 personer
Ingredienser
- 600 gram kyllingfilet
- 1 stk rødløk
- 2 stk paprika brokkoli er også godt i stedenfor paprika
- ½ stk grønn eller rød chili
- 3 fedd hvitløk
- Olje til steking
- Salt og pepper
- 200 gram cherrytomater
- ½ boks lett créme fraîche
- ½ ss maizena
- 1,5 dl kremfløte
- 1 neve revet hvitost
- 4 stk vårløk
- Granateple kan sløyfes
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på varmluft, på 220 grader.
- Skrell/skyll løk og paprika, og del den opp i strimler. Hvitløk og grønn chili finhakkes. Surr så grønnsakene et par minutter i litt olje, i en varm stekepanne i litt olje. Ha de over i en smurt ildfastform.
- Del hver kyllingfilet opp i 4-5 biter og krydre den med salt og pepper. Stek kyllingen på forholdsvis høy varme, slik at du får en fin stekeskorpe over det hele. Det er ikke nødvendig at den er gjennomstekt, siden den uansett skal en runde i stekeovnen.
- Legg kyllingen i ildfastformen med grønnsakene og kvern over litt salt og pepper. Del tomatene i to og fordel de i formen
- Rør sammen créme fraîche og maizena i en skål, spe på med fløte. Hell fløteblandingen over kyllingen og grønnsakene i formen. Strø over en liten neve med revet hvitost.
- Sett kyllingformen midt i stekeovnen. Beregnet steketid er 20-25 minutter, til osten er gyllen og det bobler godt. Følg med på kyllingen underveis.
- Mens retten står i ovnen passer det fint å koke ris. Kutt også vårløken opp i skiver og rens granateplet, slik at du har det klart.
- Når kyllingformen er ferdigstekt så kan den gjerne stå i 10-15 minutter før servering. Dryss over vårløk og granateple og server sammen med ris. Vel bekomme!
Tips og triks!

Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!