Kremet kyllingform

Foto: Shutterstock

Veldig lettvint gjestemat

Skriv ut Del på Facebook
20 – 25 min
220 ° varmluft
4 personer

Ingredienser
 

  • 600 gram kyllingfilet
  • 1 stk rødløk
  • 2 stk paprika brokkoli er også godt i stedenfor paprika
  • ½ stk grønn eller rød chili
  • 3 fedd hvitløk
  • Olje til steking
  • Salt og pepper
  • 200 gram cherrytomater
  • ½ boks lett créme fraîche
  • ½ ss maizena
  • 1,5 dl kremfløte
  • 1 neve revet hvitost
  • 4 stk vårløk
  • Granateple kan sløyfes

Fremgangsmåte
 

  • Sett stekeovnen på varmluft, på 220 grader.
  • Skrell/skyll løk og paprika, og del den opp i strimler. Hvitløk og grønn chili finhakkes. Surr så grønnsakene et par minutter i litt olje, i en varm stekepanne i litt olje. Ha de over i en smurt ildfastform.
  • Del hver kyllingfilet opp i 4-5 biter og krydre den med salt og pepper. Stek kyllingen på forholdsvis høy varme, slik at du får en fin stekeskorpe over det hele. Det er ikke nødvendig at den er gjennomstekt, siden den uansett skal en runde i stekeovnen.
  • Legg kyllingen i ildfastformen med grønnsakene og kvern over litt salt og pepper. Del tomatene i to og fordel de i formen
  • Rør sammen créme fraîche og maizena i en skål, spe på med fløte. Hell fløteblandingen over kyllingen og grønnsakene i formen. Strø over en liten neve med revet hvitost.
  • Sett kyllingformen midt i stekeovnen. Beregnet steketid er 20-25 minutter, til osten er gyllen og det bobler godt. Følg med på kyllingen underveis.
  • Mens retten står i ovnen passer det fint å koke ris. Kutt også vårløken opp i skiver og rens granateplet, slik at du har det klart.
  • Når kyllingformen er ferdigstekt så kan den gjerne stå i 10-15 minutter før servering. Dryss over vårløk og granateple og server sammen med ris. Vel bekomme!

Tips og triks!

Foto: Anne
I denne brukte jeg paprika, men jeg synes det var veldig godt brokkoli.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!