Oppskriften og bilde er fra Godfisk.
Orginal oppskrift: https://godfisk.no/oppskrifter/reker/kremet-rekesuppe/
4 personer
Ingredienser
- 1 kg reker med skall
- 2 stk gule løker
- 4 st gulrot
- 1 stk purreløk
- 0.5 stk sellerirot
- 2 ss rapsolje
- 4 ss tomatpuré
- 1 dl hvitvin
- 1 ss konjakk
- 2 stk laurbærblad
- 5 dlkremfløte
- salt
- kajennepepper
- sitronsaft
Vårløkolje
- 2 stk vårløk eller gressløk,dill etc.
- 1 dl olivenolje
Fremgangsmåte
- Rens rekene og ta vare på skallet.
- Skjær løk, gulrot, purre og sellerirot i terninger, og surr i rapsolje i 2-3 minutter.
- Ha i tomatpuré og la surre videre i ca. 1 minutt uten at det blir brunt.
- Tilsett rekeskall, hvitvin og konjakk, og la surre godt noen minutter til.
- Fyll opp med kaldt vann til det dekker, tilsett laurbærblad, og la alt koke forsiktig i ca. 20 minutter.
- Sil kraften og kast rekeskallene. Ha kraften i en annen kasserolle, kok opp og tilsett kremfløte.
- Kok til suppen tykner litt.
- Smak til med salt, kajennepepper og sitronsaft.
- Tilsett rekene rett før servering.
Vårløkolje
- Skjær vårløk i biter og kjør den sammen med olivenolje i en foodprosessor eller med stavmikser.
- Sil oljen og smak til med litt salt.
- Server suppen med vårløkolje dryppet over, med godt brød ved siden av.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!