Kremet rekesuppe

Foto: Godfisk

Oppskriften og bilde er fra Godfisk.

Skriv ut Del på Facebook
4 personer

Ingredienser
 

  • 1 kg reker med skall
  • 2 stk gule løker
  • 4 st gulrot
  • 1 stk purreløk
  • 0.5 stk sellerirot
  • 2 ss rapsolje
  • 4 ss tomatpuré
  • 1 dl hvitvin
  • 1 ss konjakk
  • 2 stk laurbærblad
  • 5 dlkremfløte
  • salt
  • kajennepepper
  • sitronsaft

Vårløkolje

  • 2 stk vårløk eller gressløk,dill etc.
  • 1 dl olivenolje

Fremgangsmåte
 

  • Rens rekene og ta vare på skallet.
  • Skjær løk, gulrot, purre og sellerirot i terninger, og surr i rapsolje i 2-3 minutter.
  • Ha i tomatpuré og la surre videre i ca. 1 minutt uten at det blir brunt.
  • Tilsett rekeskall, hvitvin og konjakk, og la surre godt noen minutter til.
  • Fyll opp med kaldt vann til det dekker, tilsett laurbærblad, og la alt koke forsiktig i ca. 20 minutter.
  • Sil kraften og kast rekeskallene. Ha kraften i en annen kasserolle, kok opp og tilsett kremfløte.
  • Kok til suppen tykner litt.
  • Smak til med salt, kajennepepper og sitronsaft.
  • Tilsett rekene rett før servering.

Vårløkolje

  • Skjær vårløk i biter og kjør den sammen med olivenolje i en foodprosessor eller med stavmikser.
  • Sil oljen og smak til med litt salt.
  • Server suppen med vårløkolje dryppet over, med godt brød ved siden av.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!