Kremet rødvinsaus

Skriv ut Del på Facebook

Ingredienser
 

  • 2 ss finhakket sjalottløk
  • 1 ss smør
  • 2 dl rødvin
  • 3 dl god viltkraft
  • 2 dl fløte
  • 1 ss blåbær- eller solbærsirup
  • salt og kvernet pepper

Fremgangsmåte
 

  • Bruk en liten kasserolle og fres sjalottløken myk, uten å få farge, i 1 ss smør. Tilsett rødvin og kok inn til 1/3 mengde. Tilsett kraft og fløte og la sausen småkoke i ca. 10 minutter eller til den tykner noe. Sil sausen og smak den til med salt og pepper.
  • Stekesjyen fra posen kan gis et oppkok og siles over i sausen.

Notes

Rødvinen i sausen kan erstattes med portvin, madeira eller sherry. For en ekstra luftig saus kan du tilsette 1 dl fløte pisket til myk krem. Bruk en stavmikser og kjør sausen luftig og lekker. Serveres f.eks. med ovnsbakte mandelpoteter, smørdampet rosenkål, stekt sopp og honningstekte eplebåter.
Denne sausen er Lise Finchenhagen sin.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Verket.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!