Kremet sjokoladepudding

Foto: Shutterstock

Pudding er i utgangspunktet en konditorkrem eller vaniljekrem. Puddinger har vanligvis mer maisstivelse eller gelantin som fortykningsmiddel.

Sjokoladepuddingoppskriften her bruker både egg og maisstivelse. De bidrar begge til å tykne puddingen, men eggene gir også dybde i smaken. Jeg liker også å bruke både kakaopulver OG sjokolade i puddingen, det gir en ennå dypere og riker sjokoladesmak.

Denne puddingen blir kremet og smaker utrolig godt med pisket krem og sjokoladespon.

Skriv ut Del på Facebook Legg til i min samling
Lett
+
Må stivne i kjøleskap
+
6 porsjoner

Ingredienser
 

  • 5 dl H-melk
  • 60 ml fløte
  • 100 g sukker brunt eller hvitt
  • ¼ ts fint havsalt
  • 2 ½ ss kakaopulver ca.25 g
  • 2 store egg
  • 2 ss maizena ca. 20 g
  • 120 g sjokolade
  • 3 ss usaltet smør 42 g smør
  • 1 ts vaniljeekstrakt

Fremgangsmåte
 

  • Ha melk, fløte, sukker, salt og kakaopulver i en middels stor kjele.
  • Varm opp melken over middels varme, mens du visper ofte for å løse opp kakaopulveret i melken. Varm opp melkeblandingen til melken nesten koker (eller akkurat begynner å koke).
  • Mens melken varmes opp, visp eggene med maisenna til blandingen er jevn (uten maisstivelse klumper).
  • Når melken er varmet opp, hell melken sakte i en tynn stråle i eggedosisen, mens du kontinuerlig visper eggene. Dette for å temperere eggeblandingen. Du trenger bare å tilsette nok melk til å varme opp eggeblandingen.
  • Når eggeblandingen er temperert, tilsett eggeblandingen tilbake i den gjenværende varme melkeblandingen i kasserollen. Visp for å blande det godt.
  • Sett kasserollen tilbake på komfyren, og kok opp over middels varme. Pass på å visp blandingen ofte for å forhindre at eggene stivner. Varm opp blandingen til bobler såvidt bryter overflaten.
  • Når puddingen koker, fortsett å vispe den i ca 1 minutt til, mens du koker og tykner puddingen.
  • Ta kasserollen fra varmen, og tilsett sjokoladebitene (eller hakket sjokolade), vanilje og smør. Pisk til sjokoladen er helt smeltet, og smøret har smeltet og blandet seg i puddingen.
  • Hell puddingen i et fat (en stor grunn tallerken hvis du vil at puddingen skal avkjøles raskere) og dekk hele overflaten med plastfolie. Pass på at plastfolien berører hele overflaten av puddingen. Dette for å hindre at det dannes et skinn på toppen.
  • Avkjøl til den er helt avkjølt.
  • Når den er avkjølt, visp opp puddingen for å få den kremet igjen..
  • Server med pisket krem og sjokoladespon.
    Du kan også servere den med noen appelsinskall strimler og hakkede, ristede hasselnøtter.

Tips og triks!

Til denne rike, kremede puddingen, er det godt med appelsinbåter eller mandarinbåter.
Bringebær er også veldig godt til.
Denne kan også brukes som fyll i små vannbakkels eller terter. 
Oppskriften er supergod!
Hvis du tar en toppet teskje instant kaffe i melken får du en nydelig mokkapudding!
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!