Kremet vaniljepudding

Foto: Shutterstock

Denne vaniljepuddingen er enkel, kremaktig og perfekt søt! Den beste vaniljepuddingen du kan lage hjemme! Så mye bedre enn den du kjøper i butikken.

Skriv ut Del på Facebook
Lett
+
Må stivne i kjøleskap
+
6 porsjoner

Ingredienser
 

  • 5 dl melk
  • 100 g sukker
  • ¼ ts havsalt
  • 2 eggeplommer
  • 3 ss maisstivelse
  • 2 ts vaniljeekstrakt eller pulver
  • 2 ss usaltet smør

Fremgangsmåte
 

  • I en bolle har du eggeplommene, maisstivelsen og ca ¼ kopp melken. Visp til en jevn pasta. Sett til side.
    2 eggeplommer, 3 ss maisstivelse
  • Ha resten av melken, sukker og salt i en middels kjele. Varm opp over middels varme og visp for å løse opp sukker og salt. Varm opp til melken begynner å dampe.
    5 dl melk, 100 g sukker, ¼ ts havsalt
  • Fjern melken fra varmen.
  • Plasser bollen med eggeplommeblandingen på en sklisikker overflate (f.eks. på en tøyserviett eller sklisikker matte).
  • Ta omtrent ½ kopp av den varme melken og hell den sakte inn i eggeplommeblandingen, mens du hele tiden visper eggeplommeblandingen. Her tilsetter du bare nok melk til å varme eggeplommeblandingen.
  • Tilsett den varme eggeplommeblandingen tilbake i kasserollen med den varme melken.
  • Varm opp blandingen mens du visper hele tiden til den begynner å tykne. Pass på at du når kantene og bunnen av kasserollen også mens du visper. Ellers vil puddingen feste seg i bunnen av pannen og bli klumpete og brent.
  • Visp og varm opp blandingen til noen bobler bryter overflaten.
  • Fjern puddingen fra varmen og tilsett vaniljeekstrakt og myknet smør. Pisk til smøret smelter helt og blandes inn i puddingen, sammen med vaniljen.
    2 ts vaniljeekstrakt, 2 ss usaltet smør
  • Ha puddingen over i en stor bolle og dekk med plastfolie, og pass på at plastfolien berører hele overflaten av puddingen (dette er for å forhindre at det dannes snerk på overflaten).
  • La den avkjøles i kjøleskapet i minst noen timer, eller til puddingen er helt avkjølt.
  • Pisk den opp og server med en bærsaus og lettpisket krem evt. noen sprø kjeks.
  • Eller bruke den som fyll i kake eller pai.

Tips og triks!

 
Jeg bruker ofte vanilje, men har sluttet helt å bruke vanlig vaniljesukker.
Jeg bruker alltid dette pulveret, vaniljestang eller vanilje ekstrakt, som er flytende.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!