Denne vaniljepuddingen er enkel, kremaktig og perfekt søt! Den beste vaniljepuddingen du kan lage hjemme! Så mye bedre enn den du kjøper i butikken.
Lett
Må stivne i kjøleskap


6 porsjoner
Ingredienser
- 5 dl melk
- 100 g sukker
- ¼ ts havsalt
- 2 eggeplommer
- 3 ss maisstivelse
- 2 ts vaniljeekstrakt eller pulver
- 2 ss usaltet smør
Fremgangsmåte
- I en bolle har du eggeplommene, maisstivelsen og ca ¼ kopp melken. Visp til en jevn pasta. Sett til side.2 eggeplommer, 3 ss maisstivelse
- Ha resten av melken, sukker og salt i en middels kjele. Varm opp over middels varme og visp for å løse opp sukker og salt. Varm opp til melken begynner å dampe.5 dl melk, 100 g sukker, ¼ ts havsalt
- Fjern melken fra varmen.
- Plasser bollen med eggeplommeblandingen på en sklisikker overflate (f.eks. på en tøyserviett eller sklisikker matte).
- Ta omtrent ½ kopp av den varme melken og hell den sakte inn i eggeplommeblandingen, mens du hele tiden visper eggeplommeblandingen. Her tilsetter du bare nok melk til å varme eggeplommeblandingen.
- Tilsett den varme eggeplommeblandingen tilbake i kasserollen med den varme melken.
- Varm opp blandingen mens du visper hele tiden til den begynner å tykne. Pass på at du når kantene og bunnen av kasserollen også mens du visper. Ellers vil puddingen feste seg i bunnen av pannen og bli klumpete og brent.
- Visp og varm opp blandingen til noen bobler bryter overflaten.
- Fjern puddingen fra varmen og tilsett vaniljeekstrakt og myknet smør. Pisk til smøret smelter helt og blandes inn i puddingen, sammen med vaniljen.2 ts vaniljeekstrakt, 2 ss usaltet smør
- Ha puddingen over i en stor bolle og dekk med plastfolie, og pass på at plastfolien berører hele overflaten av puddingen (dette er for å forhindre at det dannes snerk på overflaten).
- La den avkjøles i kjøleskapet i minst noen timer, eller til puddingen er helt avkjølt.
- Pisk den opp og server med en bærsaus og lettpisket krem evt. noen sprø kjeks.
- Eller bruke den som fyll i kake eller pai.
Tips og triks!
Jeg bruker ofte vanilje, men har sluttet helt å bruke vanlig vaniljesukker.
Jeg bruker alltid dette pulveret, vaniljestang eller vanilje ekstrakt, som er flytende.


Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!