Kremostkake med blåbær

Skriv ut Del på Facebook
Bilde: Shutterstock
15 min
160 C

Ingredienser
 

Blåbærtopping

  • 7,5 dl friske blåbær + 1,5 dl
  • 50 g sukker
  • 25 g brunt sukker
  • ½ ss maisstivelse
  • ss vann
  • 1 teskje raspet sitronskall

Bunn

  • 110 g ristede pekannøtter finhakket
  • 170 g usaltet smør smeltet
  • 240 g mel

Fyll

  • 5 dl kremfløte
  • 220 g melis
  • 450 g kremost romtemperatur

Fremgangsmåte
 

  • Forvarm ovnen til 160 c og kle en ca stor 23 x 33 cm bakeform med bakepapir.

Blåbærtopping

  • Sett kjele over middels varme, tilsett 7,5 blåbær, sukker og brunt sukker. Bland til sukkeret er oppløst. Blåbærene vil begynne å poppe når de varmes opp, dette er normalt.
  • Visp sammen maisenna og vann til maisstivelsen er oppløst.
  • Hell maisennablandingen i blåbærene og rør til den tykner.
  • Tilsett sitronskall. Rør sammen.
  • Fjern fra varmen og vend inn de resterende blåbærene.
  • Hell blåbærblandingen i en egen bolle. La den avkjøles noen minutter før du setter bollen over i kjøleskapet for å avkjøle mens du lager bunnet og fyllet.

Bunn

  • For å riste pekannøttene, legg dem i en middels stekepanne på middels varme. Rist til brun og duftende, rør ofte (3-5 minutter). Fjern fra varmen og la avkjøles.
  • Bland sammen smeltet smør, mel og ristede pekannøtter.
  • Trykk blandingen ut i formen
  • Stek i 15 minutter.
  • Ta ut av ovnen og la avkjøles til romtemperatur.

Fyll

  • Pisk fløten på laveste hastighet, og øk deretter hastigheten gradvis til middels til kremen begynner å bli tykkere. (Den gradvise progresjonen hindrer deg i å sprute krem over hele deg 🙂
  • Når kremen begynner å tykne stopper du mikseren. Tilsett sakte melis og fortsett deretter å mikse igjen, start med lav hastighet og øk til middels hastighet, og tilslutt høy hastighet. Kremen vil tykne og begynne å toppe seg.
  • Ha kremost i en annen bolle og pisk til det er kremaktig.
  • Vend kremblandingen forsiktig inn i ostekremen. Hell blandingen over den avkjølte bunnen.
  • Topp med avkjølt blåbærblanding.
  • Avkjøl i kjøleskapet 1 time før servering.

Tips og triks!

Jeg har ikke prøvd, men jeg vil tro at det fungerer fint med andre bær også. Skogsbærblanding f.eks. 
Friske blåbær er best, men frosne bær går fint an å bruke.
Hvis ikke kremen blir stabil og stiv nok, kan man tilsette kremstabilisator. Dr. Otker har små poser som kan tilsettes før kremen piskes.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!