6 personer
Ingredienser
- 2 ss smør
- Ca 3 ss mel
- 1 liten grønn paprika i terninger
- 1 middels løk hakket
- 2 fedd hvitløk finhakket
- 2 stilker selleri i terninger
- 2 mellomstore friske tomater hakket
- 2 ss chilisaus
- ⅓ teskje malt kajennepepper valgfritt
- 2 ss fiskekrydder
- ½ ts malt svart pepper
- 5 dl fiskekraft
- 450 g krepsehaler
- 450 g reker
Fremgangsmåte
- Varm smøret i en stekepanne over middels varme. Rør gradvis inn mel, og rør hele tiden til blandingen blir gyllenbrun. Dette er din basesaus.
- Når mel og smør er brunet, tilsettes løk, hvitløk, selleri og paprika i pannen og stek i ca 5 minutter for å bli myk. Rør inn hakkede tomater og fiskekraft, og smak til med fiskekrydderet. Reduser varmen til lav og la det småkoke i ca 20 minutter, rør av og til.
- Smak til sausen med en hot saus som Tabasco eller lign. og kajennepepper (fritt valg hvor sterk du vil ha den.), og tilsett kreps og reker. Hvis rekene er rå kan de varmebehandles i ca 10 min, hvis ikke må de bare bli varme i sausen. Opprinnelig ble brukt bare kreps i denne retten, men all slags skalldyr kan brukes. Bruk det du har tilgjengelig.Litt hete til skalldyr er veldig godt.
- Server med ris.
- Se tips og triks for oppskrift på skalldyrkraft, har du skall blir det kjempegodt fremfor en fiskebuljongterning.
Tips og triks!
Skalldyrkraft
Skallene fra skalldyrene du bruker
1/2 stor løk, hakket
1 grønn paprika
2 fedd hvitløk, hakket
1 stilk selleri, hakket
2 laurbærblader Lag rekekraften:
Hell 2 liter vann i en kjele og tilsett alle ingrediensene til rekekraften. Kok opp, senk varmen og la kraften småkoke i max 30 min. Sil gjennom en finmasket sil over i en annen kjele satt over svak varme.
Nå kan du koke den inn for å få en kraftigere smak. Du trenger bare ca 2 kopper ( ca 1/2l) kraft til denne oppskriften. Bruk resten til fiskesuppe, risotto osv. Den holder seg i kjøleskapet i en uke eller fryses i opptil tre måneder.
1/2 stor løk, hakket
1 grønn paprika
2 fedd hvitløk, hakket
1 stilk selleri, hakket
2 laurbærblader Lag rekekraften:
Hell 2 liter vann i en kjele og tilsett alle ingrediensene til rekekraften. Kok opp, senk varmen og la kraften småkoke i max 30 min. Sil gjennom en finmasket sil over i en annen kjele satt over svak varme.
Nå kan du koke den inn for å få en kraftigere smak. Du trenger bare ca 2 kopper ( ca 1/2l) kraft til denne oppskriften. Bruk resten til fiskesuppe, risotto osv. Den holder seg i kjøleskapet i en uke eller fryses i opptil tre måneder.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!