Krokankake

 

Skriv ut Del på Facebook
Denne kaken er holdbar og veldig god. Blandingen av en glatt vaniljesmørkrem og sprø krokan er kjempegodt.
Ca. 45 min
170 gr
Lett
Personer 10 pers

Ingredienser
 

Sukkerbrød

  • 180 gr sukker
  • 180 gr hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 6 stk egg romtemperert

Vaniljekrem

  • 5 dl helmelk
  • 1 dl sukker
  • 4 ss maizena
  • 6 stk eggeplommer

Smørkrem

  • 250 gr smør smør, ikke margarin!
  • 200 gr melis

Krokan

  • 4 hg sukker
  • 2 hg mandler

Fremgangsmåte
 

Sukkerbrød

  • Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Ikke pisk på for høy hastighet, da blir det for mye luft i røra.
    Sikt inn hvetemel og bakepulver og vend det inn i eggedosisen.
    Fyll røra i en 24 cm form og stek på nederste rille ved 170 gr. ca 40 min.
    Tips==> det smaker godt med litt raspet sitronskall i røren.

Vaniljekrem

  • Varm melken til kokepunktet med vaniljestangen
  • Rør sammen eggepommer, sukker og maizena.
  • Hell den varme melken i en tynn stråle over eggeblandingen. Siles tilbake i kjelen. Tykne under konstant omrøring til blandingen viser 82 gr. ,eller til du ser den første boblen. Da må du jobbe kjapt så du ikke får eggerøre!
    Helles over i en kald form og settes til kjøling i rom temp. med plastfilm over.

Smørkrem

  • Piskes sammen til det er lyst og luftig.
  • Når vaniljekremen er kald, blandes den med smørkremen litt etter litt.
    NB. Kremene må ha samme temp. eller så skiller den seg.

Krokan

  • Ha sukker og mandler i en stekepanne på ganske høy varme...følg nøye med!! Når sukkeret begynner å smelte vrir du pannen, rister litt. Sukkeret skal smelte til gyllenbrun karamell og mandlene vil smelle litt i pannen. Hell det ut på et bakepapir og la det stivne. Når det er kaldt hakker du det opp med en kniv eller i foodprocessor. I en foodprocessor vil det bli mye støv og det siler jeg fra. NB::: dette er kjempevarmt og kan sprute, pass på hender og la ikke barn holde det på med det. !!
  • Sette sammen kaken: Del bunnen i 3 lag, dynk lagene med karamell lake evt, melk. legg på krem og krokan. Tilslutt strykes krem over hele kaken og strøs med krokan. Pynt som du lyster!!

Tips og triks!

Dette synes Pascal og Linda om krokankaken min!
Hjemmelaget vaniljekrem slår all ferdig krem, hvis den er vellaget! Vil du ta en enklere variant, så kjøp Tine sin ferdige Piano vaniljekrem, den fungerer fint. Ingen vil kjenne forskjell, tror jeg da! Da kan du ta det litt mer " Piano" vet du!
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!
Jeg baker krokankaka min!

Relaterte oppskrifter

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Verket.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!