Krydderkake med eple

Foto: Brød og korn
Skriv ut Del på Facebook
ca 40 min.
180 C

Ingredienser
 

  • 4 dl kefir
  • 400 g sukker
  • 360 g hvetemel
  • ½ ts natron
  • 1 ts malt kanel
  • 2 ts bakepulver
  • 80 g smeltet smør
  • 4 epler

Fremgangsmåte
 

  • Pisk sammen kefir og sukker.
  • Bland inn mel, natron, kanel, bakepulver, og pisk inn smeltet smør.
  • Skrell eplene og skjær dem i båter.
  • Hell røren i en langpanne kledt med bakepapir og plasser eplebåter på toppen. Strø sukker og kanel over eplene.
  • Stek kaken midt i ovnen på 180° C i ca. 40 minutter på. Avkjøl på rist.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!