Oppskriften er Lise Finchenhagen sin.
40 – 45 min
170 C
0
Ingredienser
Bunn
- 4 stykker egg
- 100 g sukker
- 150 g brunt sukker
- 325 g mel
- 1 ts bakepulver
- 2 ts kanel malt
- 1 ts malt ingefær
- 0.5 ts allehånde eller nellik, malt
- 0.5 ts muskat revet
- 0.5 ts salt
- 2 dl smør smeltet, eller nøytral olje
- 1.5 dl kefir eller melk
- 2.5 dl eple revet
Ostekrem
- 225 g kremost naturell
- 115 g smør romtemperert
- 0.5 stk vaniljestang frøene
- 360 g melis
- sitronsaft noen dråper
Fremgangsmåte
- Kle langpannen med bakepapir og varm ovnen til 170 grader.
- Visp egg, sukker og brunt sukker til eggedosis.
- Sikt sammen mel, bakepulver og krydder.
- Rør smør eller olje, kefir og det siktede melet vekselvis inn i eggedosisen. Bland til slutt inn revet eple og hell røren over i formen.
- Stek kaken midt i ovnen i cirka 40 minutter. Sjekk om den er ferdig med en kakepinne. Avkjøl på rist.
- Visp kremost, smør og vaniljefrø til en tykk og helt glatt smørkrem. Visp inn siktet melis og noen dråper sitronsaft.
- Bre ostekremen jevnt over kaken. La den gjerne få stå en halvtimes tid i kjøleskapet før servering.
- Dryss over litt ekstra krydder før servering.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!