Krydderkake med ostekrem og eple

Foto: Shutterstock

Oppskriften er Lise Finchenhagen sin.

Skriv ut Del på Facebook
40 – 45 min
170 C
0

Ingredienser
 

Bunn

  • 4 stykker egg
  • 100 g sukker
  • 150 g brunt sukker
  • 325 g mel
  • 1 ts bakepulver
  • 2 ts kanel malt
  • 1 ts malt ingefær
  • 0.5 ts allehånde eller nellik, malt
  • 0.5 ts muskat revet
  • 0.5 ts salt
  • 2 dl smør smeltet, eller nøytral olje
  • 1.5 dl kefir eller melk
  • 2.5 dl eple revet

Ostekrem

  • 225 g kremost naturell
  • 115 g smør romtemperert
  • 0.5 stk vaniljestang frøene
  • 360 g melis
  • sitronsaft noen dråper

Fremgangsmåte
 

  • Kle langpannen med bakepapir og varm ovnen til 170 grader.
  • Visp egg, sukker og brunt sukker til eggedosis.
  • Sikt sammen mel, bakepulver og krydder.
  • Rør smør eller olje, kefir og det siktede melet vekselvis inn i eggedosisen. Bland til slutt inn revet eple og hell røren over i formen.
  • Stek kaken midt i ovnen i cirka 40 minutter. Sjekk om den er ferdig med en kakepinne. Avkjøl på rist.
  • Visp kremost, smør og vaniljefrø til en tykk og helt glatt smørkrem. Visp inn siktet melis og noen dråper sitronsaft.
  • Bre ostekremen jevnt over kaken. La den gjerne få stå en halvtimes tid i kjøleskapet før servering.
  • Dryss over litt ekstra krydder før servering.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!