Kyllinggryte fra Louisiana, nord Amerika
Oppskrift på Cajunkrydder finner du her: Cajunkrydder
Ingredienser
- 500 g kyllingfilet
- 1 stk røkt kjøttpølse god kvalitet
- 2-3 ss smør
- 1 ss hvetemel
- 1 rød paprika
- 1 grønn paprika
- 1-2 løk
- 200 g okra kan kuttes ut eller byttes med grønne bønner
- 3 stangselleri
- 2-3 hvitløkbåter
- 1 boks hakkede tomater
- 3-4 ts mildt cajunkrydder
- 1½ ts salt Se oppskrift her
- 250-300 ml kyllingbuljong 1 terning
- 1 laurbærblad
- litt persille eller vårløk
Fremgangsmåte
- Kutt kyllingen i passe store terninger. Kutt paprika i terninger. Kutt okra, løk og selleri i skiver. Hakk hvitløken. Varm buljongen samt laurbærbladet og la stå og trekke. Forbered risen. Kutt pølsen i skiver.
- Varm en stor panne med halvparten av smøret. Stek kyllingbitene sammen med 1-2 ts cajunkrydder til de er nesten gjennomstekt. Sett til side.
- Ha i resten av smøret og stek løken i et par minutter. Ha i paprika, selleri, hvitløk og okra, med litt mellomrom så varmen holder seg. Stek til grønnsakene er gode og myke.
- Ha så i 2 ts cajunkrydder, salt og hvetemel. Bland og la brunes lett. Ha i bokstomatene. Fres i 2-3 minutter og ha i buljongen (se an konsistens, som skal være tyktflytende). Ha i kyllingen og pølsen og la surre til alt er mørt og godt kokt sammen uten lokk.
- Server varmt, med ris ved siden av. Pynt gjerne med litt hakket persille eller vårløk. Server gjerne en chilisaus (type tabasco eller piri-piri) ved siden av.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!