Kylling Gumbo

Foto: Shutterstock

Kyllinggryte fra Louisiana, nord Amerika

Skriv ut Del på Facebook
Oppskrift på Cajunkrydder finner du her: Cajunkrydder

Ingredienser
 

  • 500 g kyllingfilet
  • 1 stk røkt kjøttpølse god kvalitet
  • 2-3 ss smør
  • 1 ss hvetemel
  • 1 rød paprika
  • 1 grønn paprika
  • 1-2 løk
  • 200 g okra kan kuttes ut eller byttes med grønne bønner
  • 3 stangselleri
  • 2-3 hvitløkbåter
  • 1 boks hakkede tomater
  • 3-4 ts mildt cajunkrydder
  • ts salt Se oppskrift her
  • 250-300 ml kyllingbuljong 1 terning
  • 1 laurbærblad
  • litt persille eller vårløk

Fremgangsmåte
 

  • Kutt kyllingen i passe store terninger. Kutt paprika i terninger. Kutt okra, løk og selleri i skiver. Hakk hvitløken. Varm buljongen samt laurbærbladet og la stå og trekke. Forbered risen. Kutt pølsen i skiver.
  • Varm en stor panne med halvparten av smøret. Stek kyllingbitene sammen med 1-2 ts cajunkrydder til de er nesten gjennomstekt. Sett til side.
  • Ha i resten av smøret og stek løken i et par minutter. Ha i paprika, selleri, hvitløk og okra, med litt mellomrom så varmen holder seg. Stek til grønnsakene er gode og myke.
  • Ha så i 2 ts cajunkrydder, salt og hvetemel. Bland og la brunes lett. Ha i bokstomatene. Fres i 2-3 minutter og ha i buljongen (se an konsistens, som skal være tyktflytende). Ha i kyllingen og pølsen og la surre til alt er mørt og godt kokt sammen uten lokk.
  • Server varmt, med ris ved siden av. Pynt gjerne med litt hakket persille eller vårløk. Server gjerne en chilisaus (type tabasco eller piri-piri) ved siden av.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!