Matgleden - Anne Bullen Eek

Kylling med tomat og paprikasaus

Matgleden

17. februar 2024

Foto: Anne

Her er det brukt kikerter i sausen, men andre bønner kan også brukes.

Skriv ut Del på Facebook
Matgleden
4 personer

Ingredienser
 

Saus

  • 3 stk røde paprika
  • 1 stk løk
  • 2 stk hvitløksfedd
  • 1 boks tomater eller tilsvarede ferske om du vil.
  • bittelitt sukker
  • 1 boks kikerter eller hvite bønner eller linser, det du liker
  • salt, pepper, persiller eller andre urter du liker

Salsa

  • ¼ paprika
  • ¼ løk
  • 1 ss rødvinseddik
  • 2 ss olivenolje
  • frisk basilikum
  • salt og pepper
  • kylling til antall personer, kyllingbryst eller overlår

Fremgangsmåte
 

Saus

  • Del paprika, løk og hvitløk opp i mindre biter og stek i olje til det mykner.
    hell over tomatene og kok litt til.
  • Hell alt i en foodprosessor og kjør til fin masse. Ha det tilbake i pannen og smak til med krydder.
  • Ha i kikerter eller bønner.

Salsa

  • Kutt paprika fint opp ha i basilikum. Bland olje og eddik, smak til og ha over grønnsakene. Litt salt og pepper.

Kylling

  • Kyllingbryst trenger bare ca 4 min. steking på hver side, men overlår trenger litt mer tid. Sprøstek først på skinnsiden, krydre og snu dem. Stek noen min. på den andre siden.
Matgleden
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Pot au feu

Hvit grunnsaus