Kylling med tomat og paprikasaus

Foto: Anne

Her er det brukt kikerter i sausen, men andre bønner kan også brukes.

Skriv ut Del på Facebook
4 personer

Ingredienser
 

Saus

  • 3 stk røde paprika
  • 1 stk løk
  • 2 stk hvitløksfedd
  • 1 boks tomater eller tilsvarede ferske om du vil.
  • bittelitt sukker
  • 1 boks kikerter eller hvite bønner eller linser, det du liker
  • salt, pepper, persiller eller andre urter du liker

Salsa

  • ¼ paprika
  • ¼ løk
  • 1 ss rødvinseddik
  • 2 ss olivenolje
  • frisk basilikum
  • salt og pepper
  • kylling til antall personer, kyllingbryst eller overlår

Fremgangsmåte
 

Saus

  • Del paprika, løk og hvitløk opp i mindre biter og stek i olje til det mykner.
    hell over tomatene og kok litt til.
  • Hell alt i en foodprosessor og kjør til fin masse. Ha det tilbake i pannen og smak til med krydder.
  • Ha i kikerter eller bønner.

Salsa

  • Kutt paprika fint opp ha i basilikum. Bland olje og eddik, smak til og ha over grønnsakene. Litt salt og pepper.

Kylling

  • Kyllingbryst trenger bare ca 4 min. steking på hver side, men overlår trenger litt mer tid. Sprøstek først på skinnsiden, krydre og snu dem. Stek noen min. på den andre siden.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!