Kyllingfilet med parmesan og salvie

Foto: Shutterstock
Skriv ut Del på Facebook
10 – 12 min.
225 C
4 personer

Ingredienser
 

  • 4-6 kyllingfileèr
  • salt og pepper
  • 1 potte frisk salvie
  • 4-6 skiver parmaskinke
  • 100 g parmesan revet
  • 100 g sveitserost revet (eller en annen du liker)

Tilbehør

  • båndspagetti
  • 2-3 dl fløte
  • 3-4 soltørkede tomater oppskåret
  • hakkede friske krydderurter, salvie, oregano, basilikum, oliven

Fremgangsmåte
 

  • Dryss salt og pepper på kyllingfileene og brun de pent på middels varme i smør til de er pent brunet.
    Legg de over i en ildfast form. Legg på friske salvieblader og rull en skive parmaskinke rundt hver filet. Legg fileène tilbake i formen med skjøten ned.
  • Bland revet parmesan og annen ost og dryss over kyllingen. Sett formen øverst i ovnen og gratiner i ca 10 min. til osten er smeltet og kyllingen gjennomstekt.

Tilbehør

  • Kok båndspagetti etter anvisning på pakken. Ha i fløte, tomater og hakkede urter i pastaen og rør godt rundt.
  • Anrett pastaen på en stor tallerken med kyllingfilet oppå og pynt med oliven og frisk salvie.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!