Kyllingleverterrin med balsamicosirup

Skriv ut Del på Facebook
Forrett
8-10 personer

Utstyr

  • Avlang form som rommer ca 6 dl. Foodprosessor

Ingredienser
 

Kyllingleverterrin

  • 400 gr kyllinglever
  • 200 gr sjampignon eller blandet sopp
  • smør
  • 4 ss portvin
  • salt og pepper
  • 150 gr romstemperert smør

Balsamicosirup

  • 1 dl balsamico
  • 1 dl sukker
  • Evt. ristede valnøtter

Fremgangsmåte
 

Kyllingleverterrin

  • Skjær leveren i ca 2 cm store biter. Del soppen i biter.
  • Brun leveren i smør, hell på portvin og la det koke inn. Salte og pepre. La blandingen kjølne.
    Stek soppen og la den kjølne.
  • Bland halvparten av sopp og lever og kjør den i foodprosessor. Tilsett smøret litt etter litt til en slett røre.
    Rør ned resten av kylling og sopp.
  • Legg plastfilm i en form som rommer ca 6 dl. Hell i røren og la den stå i kjøleskapet minst 4 t. eller over natten.

Balsamicosirup

  • Kok sammen balsamico og sukker til det begynner å tykne, la den kjølne.
  • Skjær terrinen i skiver og server med salat, balsamicosirup og evt. ristede valnøtter.
    Velbekomme!
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Verket.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!