Forrett
8-10 personer
0
Utstyr
- Avlang form som rommer ca 6 dl. Foodprosessor
Ingredienser
Kyllingleverterrin
- 400 gr kyllinglever
- 200 gr sjampignon eller blandet sopp
- smør
- 4 ss portvin
- salt og pepper
- 150 gr romstemperert smør
Balsamicosirup
- 1 dl balsamico
- 1 dl sukker
- Evt. ristede valnøtter
Fremgangsmåte
Kyllingleverterrin
- Skjær leveren i ca 2 cm store biter. Del soppen i biter.
- Brun leveren i smør, hell på portvin og la det koke inn. Salte og pepre. La blandingen kjølne.Stek soppen og la den kjølne.
- Bland halvparten av sopp og lever og kjør den i foodprosessor. Tilsett smøret litt etter litt til en slett røre.Rør ned resten av kylling og sopp.
- Legg plastfilm i en form som rommer ca 6 dl. Hell i røren og la den stå i kjøleskapet minst 4 t. eller over natten.
Balsamicosirup
- Kok sammen balsamico og sukker til det begynner å tykne, la den kjølne.
- Skjær terrinen i skiver og server med salat, balsamicosirup og evt. ristede valnøtter.Velbekomme!
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!