Dette er Trines matblog sin oppskrift.
4 porsjoner
Ingredienser
- 600 g kyllingfilet eller kyllinglårfilet
- nøytral olje til steking
- salt og pepper
- 100-150 g småbladsalat
- 1 mango i tynne skiver
- 50 g syltet ingefær
- 50-75 g cashewnøtter ristet
Karri og mangodressing
- 3 ss mangochutney
- 3 ss olivenolje nøytral type
- 2-3 ss majones
- 2 ss vann
- 1-2 ss sitronsaft
- 2 ½ ts karri
- salt og pepper
Fremgangsmåte
- Skjær kyllingen i jevnstore biter, krydre med salt og pepper og stek den i stekepannen (i to omganger) til kyllingen er gjennomstekt. Legg til side. (Du kan gjerne bruke ferdig grillet kylling isteden.)
- Rør sammen ingrediensene til dressingen, og smak til med karri, sitronsaft, salt og pepper. Tilsett eventuelt litt mer vann dersom dressingen blir litt tykk.
- Rist cashewnøttene i en tørr stekepanne til de får litt farge. Skyll salaten og legg den i en stor bolle. Rens mangoen, del den opp i tynne skiver og ha i salatbollen sammen med syltet ingefær og syltet rødløk. Fordel kyllingbitene (lune eller kalde) i salaten og vend den forsiktig sammen. Dryss cashewnøttene over og server umiddelbart sammen med dressingen, og gjerne med godt brød ved siden av.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!