Kyllingsalat med mango og karridressing

Foto: Shutterstock

Dette er Trines matblog sin oppskrift.

Skriv ut Del på Facebook
4 porsjoner

Ingredienser
 

  • 600 g kyllingfilet eller kyllinglårfilet
  • nøytral olje til steking
  • salt og pepper
  • 100-150 g småbladsalat
  • 1 mango i tynne skiver
  • 50 g syltet ingefær
  • 50-75 g cashewnøtter ristet

Karri og mangodressing

  • 3 ss mangochutney
  • 3 ss olivenolje nøytral type
  • 2-3 ss majones
  • 2 ss vann
  • 1-2 ss sitronsaft
  • 2 ½ ts karri
  • salt og pepper

Fremgangsmåte
 

  • Skjær kyllingen i jevnstore biter, krydre med salt og pepper og stek den i stekepannen (i to omganger) til kyllingen er gjennomstekt. Legg til side. (Du kan gjerne bruke ferdig grillet kylling isteden.)
  • Rør sammen ingrediensene til dressingen, og smak til med karri, sitronsaft, salt og pepper. Tilsett eventuelt litt mer vann dersom dressingen blir litt tykk.
  • Rist cashewnøttene i en tørr stekepanne til de får litt farge. Skyll salaten og legg den i en stor bolle. Rens mangoen, del den opp i tynne skiver og ha i salatbollen sammen med syltet ingefær og syltet rødløk. Fordel kyllingbitene (lune eller kalde) i salaten og vend den forsiktig sammen. Dryss cashewnøttene over og server umiddelbart sammen med dressingen, og gjerne med godt brød ved siden av.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!