Laks med dill-agurk-yoghurtsaus

Foto: Anne
Skriv ut Del på Facebook
200 C
2 personer

Ingredienser
 

  • 350 g nypoteter
  • 125 g agurk
  • 125 g naturlig yoghurt i gresk stil
  • 2 ts grov sennep
  • 1 ½ ts sitronsaft
  • 1 hvitløksfedd knust
  • 1 ss hakket dill
  • 250 g pakke laksefileter flådd
  • 2 ts olivenolje
  • 1 ½ ss kapers avrent

Fremgangsmåte
 

  • Forvarm ovnen til 200°C, Kok potetene i 15-20 minutter eller til de er møre.
  • Skjær agurken i to på langs, skrap ut frøene og skjær den i tynne skiver.
    Legg i et dørslag med en sjenerøs klype salt og la det renne av seg.
  • Bland yoghurt, sennep, sitronsaft, hvitløk og dill i en bolle og smak til.
  • Legg laksen på et stekebrett, krydre og stek i 10-12 minutter.
  • Tøm potetene, knus dem med olje og litt krydder. Rør inn kapers og hold varm.
  • Kok bønnene i saltet kokende vann i 2-3 minutter til de er møre, og la dem renne av.
  • Rør agurken gjennom yoghurtsausen. Fordel grønnsakene og laksen mellom tallerkener og skje over sausen.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!