200 C
2 personer
Ingredienser
- 350 g nypoteter
- 125 g agurk
- 125 g naturlig yoghurt i gresk stil
- 2 ts grov sennep
- 1 ½ ts sitronsaft
- 1 hvitløksfedd knust
- 1 ss hakket dill
- 250 g pakke laksefileter flådd
- 2 ts olivenolje
- 1 ½ ss kapers avrent
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 200°C, Kok potetene i 15-20 minutter eller til de er møre.
- Skjær agurken i to på langs, skrap ut frøene og skjær den i tynne skiver. Legg i et dørslag med en sjenerøs klype salt og la det renne av seg.
- Bland yoghurt, sennep, sitronsaft, hvitløk og dill i en bolle og smak til.
- Legg laksen på et stekebrett, krydre og stek i 10-12 minutter.
- Tøm potetene, knus dem med olje og litt krydder. Rør inn kapers og hold varm.
- Kok bønnene i saltet kokende vann i 2-3 minutter til de er møre, og la dem renne av.
- Rør agurken gjennom yoghurtsausen. Fordel grønnsakene og laksen mellom tallerkener og skje over sausen.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!