Matgleden - Anne Bullen Eek

Laks med pepperrotrømme

Matgleden

2. november 2017

Skriv ut Del på Facebook
Matgleden
25 min.
160C vifte
12

Ingredienser
 

  • 1 kg salmalaks ca.
  • 1 dl salt
  • 1 dl sukker

Topping

  • 1 stk eple
  • 0,5 stk rugbrød
  • 4 ss smør til steking
  • 3 dl seterrømme
  • 1 tube pepperrot
  • olivenolje
  • 1 stk sitron kun saften
  • salt
  • bladpersille

Fremgangsmåte
 

  • Bland sammen sukker og salt, la laksen ligge i denne blandingen
  • La den ligge i 20 min.
  • Skyll og tørk laksen godt.
  • Skjær laksen i porsjonsstykker og legg den i ildfast form.
  • Dryss over litt olivenolje
  • Stek laksen på 60 grader i ca 25 min Laksen skal ha fast konsistens
  • Plukk rugbrød i smuler og stek dette i pannen med litt smør
  • Smak til med salt
  • Skjær eplet i små terninger og press litt sitron over.
  • Pisk rømmen luftig, vend inn pepperrot litt etter litt , mens du smaker til. Tilsett litt sitron og salt. Må smake pepperrot!!
  • Anrett på tallerknen og dryss over litt persille.
Matgleden

Tips og triks!

Jeg tror litt rosè pepper hadde gjort seg
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Kanelis

Elgstek sous vide