25 min.
160C vifte
12
Ingredienser
- 1 kg salmalaks ca.
- 1 dl salt
- 1 dl sukker
Topping
- 1 stk eple
- 0,5 stk rugbrød
- 4 ss smør til steking
- 3 dl seterrømme
- 1 tube pepperrot
- olivenolje
- 1 stk sitron kun saften
- salt
- bladpersille
Fremgangsmåte
- Bland sammen sukker og salt, la laksen ligge i denne blandingen
- La den ligge i 20 min.
- Skyll og tørk laksen godt.
- Skjær laksen i porsjonsstykker og legg den i ildfast form.
- Dryss over litt olivenolje
- Stek laksen på 60 grader i ca 25 min Laksen skal ha fast konsistens
- Plukk rugbrød i smuler og stek dette i pannen med litt smør
- Smak til med salt
- Skjær eplet i små terninger og press litt sitron over.
- Pisk rømmen luftig, vend inn pepperrot litt etter litt , mens du smaker til. Tilsett litt sitron og salt. Må smake pepperrot!!
- Anrett på tallerknen og dryss over litt persille.
Tips og triks!
Jeg tror litt rosè pepper hadde gjort seg
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!