Laks med pepperrotrømme

Skriv ut Del på Facebook
Porsjoner 12

Ingredienser
 

  • 1 kg salmalaks ca.
  • 1 dl salt
  • 1 dl sukker
  • 1 stk eple
  • 0,5 stk rugbrød
  • 4 ss smør til steking
  • 3 dl seterrømme
  • 1 tube pepperrot
  • olivenolje
  • 1 stk sitron kun saften
  • salt
  • bladpersille

Fremgangsmåte
 

  • Bland sammen sukker og salt, la laksen ligge i denne blandingen
  • La den ligge i 20 min.
  • Skyll og tørk laksen godt.
  • Skjær laksen i porsjonsstykker og legg den i ildfast form.
  • Dryss over litt olivenolje
  • Stek laksen på 60 grader i ca 25 min Laksen skal ha fast konsistens
  • Plukk rugbrød i smuler og stek dette i pannen med litt smør
  • Smak til med salt
  • Skjær eplet i små terninger og press litt sitron over.
  • Pisk rømmen luftig, vend inn pepperrot litt etter litt , mens du smaker til. Tilsett litt sitron og salt. Må smake pepperrot!!
  • Anrett på tallerknen og dryss over litt persille.

Notes

Jeg tror litt rosè pepper hadde gjort seg
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Verket.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!