Hovedrett
Norsk
12-15 min.
200 C
Lett
6
Ingredienser
- 6 x 150 laksefilet uten skinn
- salt og nykvernet sort pepper
- 150 g kremost
- lite fedd hvitløk knust
- ½ stk sitron bare revet skall
- 25 g ferske brødsmuler av lyst brød
- 25 g fersk grovrevet parmesan
- 2 ss hakket fersk persille pluss ekstra til pynt
- paprikapulver
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 200C
- Krydre begge sider av laksefiletene med salt og pepper og legg de på et smurt bakeplate eller stekeform.
- Mos kremost med hvitløk, salt og pepper og sitronskall. Del i seks og fordel på toppen av hver laksefilet. Bland brødsmuler, parmesan og persille i en liten bolle og smak til. Dryss på toppen av kremostblandingen og strø litt paprika på toppen
- Stek i ovnen i ca 15 minutter. For å se når laksen er ferdig, vil den ha endret seg fra gjennomsiktig til en ugjennomsiktig rosa.
- Server straks, pyntet med hakket persille.Server med en frisk salat, poteter og sandefjordsmør. Oppskrift på Sandefjordsmør er her.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!