Laks med persille og parmesan topping

Skriv ut Del på Facebook
Hovedrett
Norsk
12-15 min.
200 C
Lett
Personer 6

Ingredienser
 

  • 6 x 150 laksefilet uten skinn
  • salt og nykvernet sort pepper
  • 150 g kremost
  • lite fedd hvitløk knust
  • ½ stk sitron bare revet skall
  • 25 g ferske brødsmuler av lyst brød
  • 25 g fersk grovrevet parmesan
  • 2 ss hakket fersk persille pluss ekstra til pynt
  • paprikapulver

Fremgangsmåte
 

  • Forvarm ovnen til 200C
  • Krydre begge sider av laksefiletene med salt og pepper og legg de på et smurt bakeplate eller stekeform.
  • Mos kremost med hvitløk, salt og pepper og sitronskall. Del i seks og fordel på toppen av hver laksefilet. Bland brødsmuler, parmesan og persille i en liten bolle og smak til. Dryss på toppen av kremostblandingen og strø litt paprika på toppen
  • Stek i ovnen i ca 15 minutter. For å se når laksen er ferdig, vil den ha endret seg fra gjennomsiktig til en ugjennomsiktig rosa.
  • Server straks, pyntet med hakket persille.
    Server med en frisk salat, poteter og sandefjordsmør.
    Oppskrift på Sandefjordsmør er her.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Verket.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!