Bruk sushi kvalitet laks eks. fra Salma
4 porsjoner
Utstyr
- Du vil trenge en kakering (fåes kjøpt i forretninger som fører kjøkkenutstyr). Alternativt kan du lage din egen – bruk en liten maisboks for eksempel og fjern bunn og topp. Vær forsiktig, det kan være noen spisse kanter…
Ingredienser
- 4 stykker tynt rugbrød en annet du liker
- 250 g laks sushi kvalitet
- 1 stk vårløk
- 2 stk avokadoer
- ¼ agurk
- ca. 2 ss creme fraiche
- 1 stk lime
- salt pepper
- 2 ss crème fraîche
- urter – dill gressløk
- blomster til pynt om du får tak i *
Fremgangsmåte
- Stikk ut rugbrødet med kakeringen. Løft de ut av kakeringen og sett kakeringen på toppen av brødet.
- Skjær laksen opp i terninger. Finhakk den hvite delen av vårløken, riv litt skall fra limen og rør inn i laksen. Smak til med salt og pepper. Sett til side.
- Finhakk den grønne delen av vårløken. Fjern frø fra agurken (skjær agurken i to på langs og skrap ut frø med en skje) og skjær den i små terninger. Skjær avokadoen i terninger. Bland vårløk, agurk og avokado forsiktig sammen med saften fra en halv lime. Smak til med salt og pepper.
- Så setter du det hele sammen. Fordel halvparten av avokado-blandingen på toppen av de fire rugbrødene og press det forsiktig mot kanten av ringen. Fordel laksen i de fire ringene og press forsiktig mot kanten av ringen. Fordel resten av avokado-blandingen likt i hver ring. Topp med crème fraîche – rett ut toppen.
- Forretten kan forberedes til dette punktet og oppbevares opp til en times tid i kjøleskapet før servering.
- Løft ringene forsiktig av og pynt toppene med finhakket dill og gressløk og litt revet limeskall – og spiselige blomster om du får tak i.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!