Laks og avocado tartar

Foto: Shutterstock

Bruk sushi kvalitet laks eks. fra Salma

Skriv ut Del på Facebook
4 porsjoner

Utstyr

  • Du vil trenge en kakering (fåes kjøpt i forretninger som fører kjøkkenutstyr). Alternativt kan du lage din egen – bruk en liten maisboks for eksempel og fjern bunn og topp. Vær forsiktig, det kan være noen spisse kanter…

Ingredienser
 

  • 4 stykker tynt rugbrød en annet du liker
  • 250 g laks sushi kvalitet
  • 1 stk vårløk
  • 2 stk avokadoer
  • ¼ agurk
  • ca. 2 ss creme fraiche
  • 1 stk lime
  • salt pepper
  • 2 ss crème fraîche
  • urter – dill gressløk
  • blomster til pynt om du får tak i *

Fremgangsmåte
 

  • Stikk ut rugbrødet med kakeringen. Løft de ut av kakeringen og sett kakeringen på toppen av brødet.
  • Skjær laksen opp i terninger. Finhakk den hvite delen av vårløken, riv litt skall fra limen og rør inn i laksen. Smak til med salt og pepper. Sett til side.
  • Finhakk den grønne delen av vårløken. Fjern frø fra agurken (skjær agurken i to på langs og skrap ut frø med en skje) og skjær den i små terninger. Skjær avokadoen i terninger. Bland vårløk, agurk og avokado forsiktig sammen med saften fra en halv lime. Smak til med salt og pepper.
  • Så setter du det hele sammen. Fordel halvparten av avokado-blandingen på toppen av de fire rugbrødene og press det forsiktig mot kanten av ringen. Fordel laksen i de fire ringene og press forsiktig mot kanten av ringen. Fordel resten av avokado-blandingen likt i hver ring. Topp med crème fraîche – rett ut toppen.
  • Forretten kan forberedes til dette punktet og oppbevares opp til en times tid i kjøleskapet før servering.
  • Løft ringene forsiktig av og pynt toppene med finhakket dill og gressløk og litt revet limeskall – og spiselige blomster om du får tak i.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!