Laks pastrami med syltede grønnsaker

Foto: Shutterstock

En nydelig liten forrett

Skriv ut Del på Facebook
100 C
6 pors.

Ingredienser
 

Laks

  • 300 g Laks backloin
  • 15 g Salt
  • 5 g Sukker
  • 50 g Pastramikrydder mix Se Under

Pastramikrydder

  • 1 dl Paprika malt
  • 1 ss Svart pepper malen grovtmalt
  • 1 ss Rosèpepper grovtmalt
  • 1 ss Grønnpepper grovmalt tørket
  • ½ ss Fennikelfrø malt
  • ½ ss Dillfrø malt
  • 1 ts Cayennepepper

Grønnsaker

  • ½ stk Fennikel
  • 1 stk Gulrot skrelt
  • 1 stk Rødløk skrelt
  • 1 stk Gulbete skrelt

Syltelake

  • ½ dl Eddik
  • ½ dl Vann
  • 45 g Sukker
  • 2,5 g Salt
  • 15 g Dill frisk plukket

Youghurtsaus

  • 3 ss Yoghurt tyrkisk 2.50 ss
  • 1 ts Lime presset
  • ½ stk Lime Fint revet skall

Fremgangsmåte
 

Pastramikrydder

  • Pastramikrydderet blandes sammen og oppbevares i en tett boks. Kan oppbevares

Pastramilaks

  • Gni laksen inn med salt og sukker. Sett i kjøleskapet ca. 6 timer.
  • Tørk av med papir og gni inn de blandede pastramikrydderne.
  • Stek laksen raskt i tørr varm panne.
    Bak i ovn 100 ºC til ca. 35 grader i kjernen. Avkjøl.

Syltede grønnsaker

  • Høvle grønnsakene tynt med mandolin ca. 2 mm. Legg de i kaldt vann i kjøleskapet.
  • Kok opp vann, eddik, salt og sukker. La den avkjøles.
    Hell av vannet på grønnsakene og tørk dem godt.
  • Bland de med laken og avslutt med plukket dill.

Yoghurtsaus

  • Bland yoghurt med limesaft og skall.

Servering

  • Legg pastramilaksen på et fat sammen med de syltede grønnsakene og ringle over litt yoghurt. Del laksen opp i 6 biter på forhånd om du vil og server på porsjonstallerkner. Det er ca 50 g pr porsjon.
    Vil du ha mer så bruk mer laks.

Tips og triks!

Hvis du ikke får tak i alle grønnsakene så bruk fantasien og bruk det du finner.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!