En nydelig liten forrett
100 C
6 pors.
Ingredienser
Laks
- 300 g Laks backloin
- 15 g Salt
- 5 g Sukker
- 50 g Pastramikrydder mix Se Under
Pastramikrydder
- 1 dl Paprika malt
- 1 ss Svart pepper malen grovtmalt
- 1 ss Rosèpepper grovtmalt
- 1 ss Grønnpepper grovmalt tørket
- ½ ss Fennikelfrø malt
- ½ ss Dillfrø malt
- 1 ts Cayennepepper
Grønnsaker
- ½ stk Fennikel
- 1 stk Gulrot skrelt
- 1 stk Rødløk skrelt
- 1 stk Gulbete skrelt
Syltelake
- ½ dl Eddik
- ½ dl Vann
- 45 g Sukker
- 2,5 g Salt
- 15 g Dill frisk plukket
Youghurtsaus
- 3 ss Yoghurt tyrkisk 2.50 ss
- 1 ts Lime presset
- ½ stk Lime Fint revet skall
Fremgangsmåte
Pastramikrydder
- Pastramikrydderet blandes sammen og oppbevares i en tett boks. Kan oppbevares
Pastramilaks
- Gni laksen inn med salt og sukker. Sett i kjøleskapet ca. 6 timer.
- Tørk av med papir og gni inn de blandede pastramikrydderne.
- Stek laksen raskt i tørr varm panne. Bak i ovn 100 ºC til ca. 35 grader i kjernen. Avkjøl.
Syltede grønnsaker
- Høvle grønnsakene tynt med mandolin ca. 2 mm. Legg de i kaldt vann i kjøleskapet.
- Kok opp vann, eddik, salt og sukker. La den avkjøles. Hell av vannet på grønnsakene og tørk dem godt.
- Bland de med laken og avslutt med plukket dill.
Yoghurtsaus
- Bland yoghurt med limesaft og skall.
Servering
- Legg pastramilaksen på et fat sammen med de syltede grønnsakene og ringle over litt yoghurt. Del laksen opp i 6 biter på forhånd om du vil og server på porsjonstallerkner. Det er ca 50 g pr porsjon.Vil du ha mer så bruk mer laks.
Tips og triks!
Hvis du ikke får tak i alle grønnsakene så bruk fantasien og bruk det du finner.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!