15 – 18 min
225 C
Lett
+
4
Ingredienser
- 600 g laksefilet uten skinn
- salt
- pepper
Mos
- 600 g melne poteter
- 3 ss smør
- 1 stk eggeplomme
- salt og pepper
- muligens litt melk
Sitron og dill
- 2 ss smør
- 2 ss hvetemel
- 3 dl kremfløte
- 3 dl fiskebuljong
- 2-3 ss sitronsaft ferskpresset
- 1 haug fersk dill
- salt og pepper
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 225 grader.
- Skjær laksen i åtte biter. Salt og pepper. Legg i en ildfast form.
- Skrell og kok potetene. Hell av vannet og mos potetene. Tilsett smør, smak til med salt og tilsett så eggeplommen. Hvis konsistensen er for hard eller føles tørr, kan du tilsette litt melk til du får den teksturen du ønsker. Husk at mosen ikke skal være for løs.
- Ha mosen i en sprøytepose og sprøyt den ut ved siden av fisken i formen. Eller bare legg den i med en skje.
- Smelt smøret i en kjele sammen med melet. Tilsett fløte og fiskebuljong mens du hele tiden visper slik at du får en jevn og fin saus. Kok sausen i minst 10 minutter og smak til med salt og pepper. Avslutt med å tilsette presset sitronsaft og rikelig med hakket dill. La sausen koke inn litt, så den blir fyldig fin.
- Hell sausen over fisken i formen og gratinér alt i ovnen i ca 15 minutter eller til gratengen har fått fin farge.
Tips og triks!
Jeg brukte både en bit selleri og gulrot i potetstappen. Det blir veldig godt med pastinakk også.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!