Laksegrateng med sitron og dillsaus

Skriv ut Del på Facebook
15 – 18 min
225 C
Lett
+
4

Ingredienser
 

  • 600 g laksefilet uten skinn
  • salt
  • pepper

Mos

  • 600 g melne poteter
  • 3 ss smør
  • 1 stk eggeplomme
  • salt og pepper
  • muligens litt melk

Sitron og dill

  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 3 dl kremfløte
  • 3 dl fiskebuljong
  • 2-3 ss sitronsaft ferskpresset
  • 1 haug fersk dill
  • salt og pepper

Fremgangsmåte
 

  • Sett ovnen på 225 grader.
  • Skjær laksen i åtte biter. Salt og pepper. Legg i en ildfast form.
  • Skrell og kok potetene. Hell av vannet og mos potetene. Tilsett smør, smak til med salt og tilsett så eggeplommen. Hvis konsistensen er for hard eller føles tørr, kan du tilsette litt melk til du får den teksturen du ønsker. Husk at mosen ikke skal være for løs.
  • Ha mosen i en sprøytepose og sprøyt den ut ved siden av fisken i formen. Eller bare legg den i med en skje.
  • Smelt smøret i en kjele sammen med melet. Tilsett fløte og fiskebuljong mens du hele tiden visper slik at du får en jevn og fin saus. Kok sausen i minst 10 minutter og smak til med salt og pepper. Avslutt med å tilsette presset sitronsaft og rikelig med hakket dill. La sausen koke inn litt, så den blir fyldig fin.
  • Hell sausen over fisken i formen og gratinér alt i ovnen i ca 15 minutter eller til gratengen har fått fin farge.

Tips og triks!

Jeg brukte både en bit selleri og gulrot i potetstappen. Det blir veldig godt med pastinakk også.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!