Laksemousse

Foto: Shutterstock

En nydelig og enkel forrett

Skriv ut Del på Facebook
En enkel og nydelig forrett
10 porsj

Ingredienser
 

  • 1 stk pakke lys buljonggele
  • 5 ss majones
  • 5 ss creme fraiche
  • 100 g rensede reker
  • 100 g kokt laks
  • tynne skiver røkelaks til formen
  • dill, kruspersille, små biter av agurk etc gjør seg i moussen.

Fremgangsmåte
 

  • Løs opp buljonggeleen som anvist på pakken, men bruk 4 dl vann. Avkjøl litt.
  • Finhakk reker, laks og dill, og bland alt. Tilsett majones, creme fraiche og blandt godt. Tilsett buljonggeleen litt og litt og rør godt underveis.
    Jeg elsker dill og har finhakket dill i, små biter agurk er også frisk og godt
  • Fyll massen i brødform eller små former. Formen kan kles med tynne skiver røkelaks først.

Tips og triks!

Velg om du vil bruke porsjonsformer eller en stor. Legg gjerne litt plasfolie i formene, så blir det lettere å få ut moussen.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!