Laksemousse med saus

Skriv ut Del på Facebook Legg til i min samling
Forrett
Norsk
20 – 25 min
+
i vannbad
200 C
8

Ingredienser
 

Mousse

  • 350 g laks renskåret
  • 3 stk egg
  • 3 dl matfløte
  • salt
  • kajennepepper
  • 1 ss konjakk
  • 1 ts smør
  • hjertesalat
  • sitron
  • dill

Vinsaus

  • 2 ss sjalottløk
  • smør
  • 2.5 dl hvitvin
  • 4 dl fiskekraft
  • 3 dl kremfløte
  • 3 ss smør kaldt
  • 4 ss lakserogn

Fremgangsmåte
 

Mousse

  • Kjør laksen i kjøkkenmaskin og spe med egg og fløte.
  • Krydre med salt og kajennepepper, evt. også konjakk.
  • Smør en avlang form, gjerne brødform, og hell i laksemassen.
    Ha gjerne biter av laks i midten, så det blir litt å tygge på.
    Smaksett også med krydderurter som du liker, jeg brukte dill.
  • Stek den ved 200 grader i 20 – 25 minutter, i vannbad.
  • Hvelv moussen på et fat og avkjøl.
  • Pynt med renset salat, eventuelt lakserogn, sitronbåt og dill.
    Lunt brød til.

Vinsaus

  • Hakk løken og fres den blank i litt smør. Hell på vinen og fiskekraften og la sausen koke inn til halv mengde.
  • Hell i fløten og kok videre til passende konsistens. Sil fra løken.
  • Rør eller pisk ned det kalde smøret i klumper like før servering.
  • Hell sausen på varme tallerkener og legg på en raus skive laksemousse.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!