Kilde: Stavanger Aftenblad
Forrett
Norsk
20 – 25 min
i vannbad
200 C
8
Ingredienser
Mousse
- 350 g laks renskåret
- 3 stk egg
- 3 dl matfløte
- salt
- kajennepepper
- 1 ss konjakk
- 1 ts smør
- hjertesalat
- sitron
- dill
Vinsaus
- 2 ss sjalottløk
- smør
- 2.5 dl hvitvin
- 4 dl fiskekraft
- 3 dl kremfløte
- 3 ss smør kaldt
- 4 ss lakserogn
Fremgangsmåte
Mousse
- Kjør laksen i kjøkkenmaskin og spe med egg og fløte.
- Krydre med salt og kajennepepper, evt. også konjakk.
- Smør en avlang form, gjerne brødform, og hell i laksemassen. Ha gjerne biter av laks i midten, så det blir litt å tygge på.Smaksett også med krydderurter som du liker, jeg brukte dill.
- Stek den ved 200 grader i 20 – 25 minutter, i vannbad.
- Hvelv moussen på et fat og avkjøl.
- Pynt med renset salat, eventuelt lakserogn, sitronbåt og dill. Lunt brød til.
Vinsaus
- Hakk løken og fres den blank i litt smør. Hell på vinen og fiskekraften og la sausen koke inn til halv mengde.
- Hell i fløten og kok videre til passende konsistens. Sil fra løken.
- Rør eller pisk ned det kalde smøret i klumper like før servering.
- Hell sausen på varme tallerkener og legg på en raus skive laksemousse.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!