Laksemousse

Skriv ut Del på Facebook Legg til i min samling
Laksemousse er en deilig og smakfull fiske forrett. Retten er en sikker vinner med sin kombinasjon av laks, syrlig sitronsaft og creme fraiche.
Denne oppskriften på laksemousse er enkel å lage, den kan tilberedes i god tid før gjestene dine kommer.
Forrett
Norsk
6

Ingredienser
 

Mousse

  • 3 plater gelantin
  • 300 g varmrøkt laks / ørret
  • 2 dl finhakket bladselleri de grønne bladene på stilksellerien
  • 1 s friskpresset sitronsaft
  • dl creme fraiche
  • ½ ts hav salt
  • ½ ts kvernet pepper
  • 1 dl fløte

Pynt

  • sitroner usprøytede
  • de grønne bladene på stilkselleri

Tilbehør

  • Evt. ristet brød

Fremgangsmåte
 

Mousse

  • Bløtlegg gelentin i kaldt vann i ca. 5 min.
  • Fjern eventuelle ben og skinn fra laksen. Kjør laks, bladselleri, sitronsaft, rømme, salt og pepper i en foodprosessor, bruk pulsering og stopp før moussen er helt finmalt.
  • Ta gelantinen opp av vannet, klem ut vann og smelt over svak varme eller i mikrobølgeovn.
  • Bland flytende gelantin med litt av lakseblandingen og vend blandingen inn i resten.
  • Pisk kremfløten og vend den.
  • Smak på laksemoussen og del den i 6 former.
  • Bank formene lett mot bordet. Oppbevar dem tildekket i kjøleskapet i minst 4 timer.

Servering

  • Løsne, med en skarp kniv, kanten på moussene og vend dem ut.
  • Pynt med sitronskall og bladselleri og server med toast.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!