Matgleden - Anne Bullen Eek

Laksemousse

Matgleden

31. oktober 2021

Skriv ut Del på Facebook
Laksemousse er en deilig og smakfull fiske forrett. Retten er en sikker vinner med sin kombinasjon av laks, syrlig sitronsaft og creme fraiche.
Denne oppskriften på laksemousse er enkel å lage, den kan tilberedes i god tid før gjestene dine kommer.
Matgleden
Forrett
Norsk
6

Ingredienser
 

Mousse

  • 3 plater gelantin
  • 300 g varmrøkt laks / ørret
  • 2 dl finhakket bladselleri de grønne bladene på stilksellerien
  • 1 s friskpresset sitronsaft
  • dl creme fraiche
  • ½ ts hav salt
  • ½ ts kvernet pepper
  • 1 dl fløte

Pynt

  • sitroner usprøytede
  • de grønne bladene på stilkselleri

Tilbehør

  • Evt. ristet brød

Fremgangsmåte
 

Mousse

  • Bløtlegg gelentin i kaldt vann i ca. 5 min.
  • Fjern eventuelle ben og skinn fra laksen. Kjør laks, bladselleri, sitronsaft, rømme, salt og pepper i en foodprosessor, bruk pulsering og stopp før moussen er helt finmalt.
  • Ta gelantinen opp av vannet, klem ut vann og smelt over svak varme eller i mikrobølgeovn.
  • Bland flytende gelantin med litt av lakseblandingen og vend blandingen inn i resten.
  • Pisk kremfløten og vend den.
  • Smak på laksemoussen og del den i 6 former.
  • Bank formene lett mot bordet. Oppbevar dem tildekket i kjøleskapet i minst 4 timer.

Servering

  • Løsne, med en skarp kniv, kanten på moussene og vend dem ut.
  • Pynt med sitronskall og bladselleri og server med toast.
Matgleden
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Laksemousse med saus

Fraisier = jordbærkake