Laksemousse er en deilig og smakfull fiske forrett. Retten er en sikker vinner med sin kombinasjon av laks, syrlig sitronsaft og creme fraiche. Denne oppskriften på laksemousse er enkel å lage, den kan tilberedes i god tid før gjestene dine kommer.
Forrett
Norsk
6
Ingredienser
Mousse
- 3 plater gelantin
- 300 g varmrøkt laks / ørret
- 2 dl finhakket bladselleri de grønne bladene på stilksellerien
- 1 s friskpresset sitronsaft
- 1½ dl creme fraiche
- ½ ts hav salt
- ½ ts kvernet pepper
- 1 dl fløte
Pynt
- sitroner usprøytede
- de grønne bladene på stilkselleri
Tilbehør
- Evt. ristet brød
Fremgangsmåte
Mousse
- Bløtlegg gelentin i kaldt vann i ca. 5 min.
- Fjern eventuelle ben og skinn fra laksen. Kjør laks, bladselleri, sitronsaft, rømme, salt og pepper i en foodprosessor, bruk pulsering og stopp før moussen er helt finmalt.
- Ta gelantinen opp av vannet, klem ut vann og smelt over svak varme eller i mikrobølgeovn.
- Bland flytende gelantin med litt av lakseblandingen og vend blandingen inn i resten.
- Pisk kremfløten og vend den.
- Smak på laksemoussen og del den i 6 former.
- Bank formene lett mot bordet. Oppbevar dem tildekket i kjøleskapet i minst 4 timer.
Servering
- Løsne, med en skarp kniv, kanten på moussene og vend dem ut.
- Pynt med sitronskall og bladselleri og server med toast.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!