Laksepai

Skriv ut Del på Facebook
Forrett
+
Lunch
Norsk
10 – 12 min.
+
Ca. 45 min
175 c
+
200 C
Lett
+
+
4

Utstyr

  • Paiform: 24 cm diameter

Ingredienser
 

Bunn

  • 60 g smør
  • 100 g cottage cheese
  • 2 dl hvetemel gjerne grovbakstmel
  • ½ ts salt

Fyll

  • 250-300 g renskåret laks
  • 8-10 friske sjampinjonger
  • ½ purre, en bunt gressløk eller dill
  • 4 stk egg
  • 2 dl fløte
  • 200 g cottage cheese
  • 1 ts salt
  • pepper
  • ca 1½ dl revet hvit ost en med god smak, cheddar er godt
  • noen brokkoli topper

Fremgangsmåte
 

Bunn

  • Arbeid sammen smør, cottage cheese, hvetemel og salt til en jevn deig. Deigen kan med fordel lages i en foodprocessor.
  • Kjevle ut deigen og kle en paiform. La deigen gjerne henge litt over kanten på formen, så unngår du at den "krymper». Prikk bunnen med en gaffel og forstek på nederste ribbe i stekeovnen. Ikke smør formen, da siger deigen ned på kanten.

Fyll

  • Del opp laksen i mellomstore terninger, soppen i skiver/båter og vårløk i ringer. Skjær topper av brokkoli. Legg over i den forstekte bunnen. Stek gjerne soppen i litt smør først.
  • Visp sammen egg, fløte/melk og cottage cheese og tilsett salt og pepper. Hell eggeblandingen over laksefyllet og dryss over revet hvit ost.
  • Stek laksepaien på 175 c på nederste ribbe. Stek til paien til eggeblandingen er stivnet.
  • La paien hvile 10-15 min før servering.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!