Lett
8
Ingredienser
- 400 gr fersk laks sushi laks
- 200 gr røkelaks
- ½ stk sitron eller lime
- 1 bunt gressløk
- 1 bunt dill
- 1 boks creme fraiche (3 dl)
- ½ boks lettrømme ( 1,5 dl)
- 1 klunk olivenolje
- 1 glass løyrom eller annen rogn med små egg
- 1 knert akevitt, calvados eller konjakk kan sløyfes
- pepper
Fremgangsmåte
- Skjær opp rå og røkelaks i små terninger.Bland sammen laksen og ha litt olivenolje over. Bare litt, så laksen ikke kleber seg sammen.Skvis over sitron eller lime for friskhet.
- Finhakk dill og gressløk. Rør det inn i lakseblandingen.
- Rør sammen creme fraiche og rømme. Spe med litt olivenolje. Ha oppi en knert av valgte brennevin.Bland inn løyromen og mer dill og gressløk.
- Bland dressingen med laksen og dander den pent i et glass eller lign. Pynt med litt grønt på toppen
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!