Laksetartar

Skriv ut Del på Facebook
Lett
Allergener
Personer 8

Ingredienser
 

  • 400 gr fersk laks sushi laks
  • 200 gr røkelaks
  • ½ stk sitron eller lime
  • 1 bunt gressløk
  • 1 bunt dill
  • 1 boks creme fraiche (3 dl)
  • ½ boks lettrømme ( 1,5 dl)
  • 1 klunk olivenolje
  • 1 glass løyrom eller annen rogn med små egg
  • 1 knert akevitt, calvados eller konjakk kan sløyfes
  • pepper

Fremgangsmåte
 

  • Skjær opp rå og røkelaks i små terninger.
    Bland sammen laksen og ha litt olivenolje over. Bare litt, så laksen ikke kleber seg sammen.
    Skvis over sitron eller lime for friskhet.
  • Finhakk dill og gressløk. Rør det inn i lakseblandingen.
  • Rør sammen creme fraiche og rømme. Spe med litt olivenolje. Ha oppi en knert av valgte brennevin.
    Bland inn løyromen og mer dill og gressløk.
  • Bland dressingen med laksen og dander den pent i et glass eller lign. Pynt med litt grønt på toppen
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Verket.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!