Kilde: Aftenposten
Forrett
Norsk
8
Ingredienser
- 200 g laksefilet
- 1 stk eggehvite
- 1 ss tomatpuré
- 1 ts salt
- 1 ts fennikelfrø
- 1 ss appelsinskall revet
- 2 dl fløte
- lakserogn
Akevittgele
- 1 dl hvitvin
- 5 cl akevitt
- salt
- sukker
- 2 plater gelatin
Fremgangsmåte
Lakseterrin
- Skjær laksen i grove biter og kjør den i kjøkkenmaskin sammen med salt, fennikelfrø og appelsinskall til det blir seigt.
- Tilsett eggehvite og kjør den seig igjen. Ha i tomatpuré og kjør videre mens du sper forsiktig med fløte til det blir en glatt farse.
- Ha farsen i en liten, smurt form, eller fordel den i fire kaffekopper.
- Fyll en større form med varmt vann, sett farseformen ned i vannet slik at det står to tredjedeler opp langs kanten og stek på 140 grader i rundt 25 minutter.
- Server med en topping av lakse- eller ørretrogn, som fås i ordentlige fiskebutikker, eller en annen type rogn. Legg gjerne på en skive kokt purre. Eller ringer av fersk purre.
Akevittgelé
- Varm opp hvitvinen slik at du kan smelte gelatinen i den. Hell i akevitt og rør inn en klype salt og sukker. Fordel dette på tallerkener som du så setter i kjøleskapet. Da får du et fint speil du kan legge skiver av lakseterrinen på.
Tips og triks!
Du kan kjøpe ferdig akevittgelè som du smelter forsiktig i vannbad og bruker på samme måte.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!