Lakseterrin med akevittgelè

Skriv ut Del på Facebook
Kilde: Aftenposten
Forrett
Norsk
8

Ingredienser
 

  • 200 g laksefilet
  • 1 stk eggehvite
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 ts salt
  • 1 ts fennikelfrø
  • 1 ss appelsinskall revet
  • 2 dl fløte
  • lakserogn

Akevittgele

  • 1 dl hvitvin
  • 5 cl akevitt
  • salt
  • sukker
  • 2 plater gelatin

Fremgangsmåte
 

Lakseterrin

  • Skjær laksen i grove biter og kjør den i kjøkkenmaskin sammen med salt, fennikelfrø og appelsinskall til det blir seigt.
  • Tilsett eggehvite og kjør den seig igjen. Ha i tomatpuré og kjør videre mens du sper forsiktig med fløte til det blir en glatt farse.
  • Ha farsen i en liten, smurt form, eller fordel den i fire kaffekopper.
  • Fyll en større form med varmt vann, sett farseformen ned i vannet slik at det står to tredjedeler opp langs kanten og stek på 140 grader i rundt 25 minutter.
  • Server med en topping av lakse- eller ørretrogn, som fås i ordentlige fiskebutikker, eller en annen type rogn. Legg gjerne på en skive kokt purre. Eller ringer av fersk purre.

Akevittgelé

  • Varm opp hvitvinen slik at du kan smelte gelatinen i den. Hell i akevitt og rør inn en klype salt og sukker. Fordel dette på tallerkener som du så setter i kjøleskapet. Da får du et fint speil du kan legge skiver av lakseterrinen på.

Tips og triks!

Du kan kjøpe ferdig akevittgelè som du smelter forsiktig i vannbad og bruker på samme måte.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!