Lamme korma

Foto: Shutterstock

En veldig populær indisk rett som er enkel å lage.

Skriv ut Del på Facebook

Ingredienser
 

  • 1 kg benfritt lammekjøtt gjerne låret.
  • 2 løk
  • 1 ss finhakket ingefær
  • 2 store fedd hvitløk40 ustekt cashewnøtter
  • 2-6 tørket chile uten frø
  • 2 ts malt koriander
  • 1 ts malt spisskummen
  • ¼ ts malt kanel
  • ¼ ts malt kardemomme
  • ¼ ts malt nellik1/2 ts safran
  • 2 ts kokende vann
  • 1 ss ghee bredd smør
  • 2 ss olje
  • 2 ts salt
  • 125 g youghurt naturel
  • Corianderblader.

Fremgangsmåte
 

  • Skjær lammet i stor biter. Skrell og skjær løken i skiver.
  • Kjør hvitløk, ingefær, cashew og chili i en matmølle, tilsett vannet og la det bli en pasta. Tilsett så alle krydderne og kjør til det er godt blandet.
  • Ha safranen i litt kokende og la det den ligge mens masalaen koker.
  • Varm opp ghee ( det er klaret smør, rett og slett) og oljen i en stor panne på lav varme.
  • Tilsett løken og stek til den er myk og blank.
  • Tilsett kryddermixen og forsett å koke til oljen skiller seg ut.
  • Tilsett 60 ml. vann og litt salt, fortsett å røre til vannet fordamper.
  • Ha lammebitene og rør rundt til alle bitene er dekket av krydderblandingen.
  • Rør rundt i bollen med safranen og klem stråene mot siden for å få ut mest mulig smak og farge. (Safranen kan sløyfes, kun for fargen, kan du bruke litt gurkemeie.)
    Ha det så i gryten med kjøttet og rør rundt.
  • Tilsett så youghurten og rør så alt blander seg.
    Reduser varmen og la gryten stå, simre ( såvidt innholdet beveger seg) ca 1 t til kjøttet er mørt og sausen har tyknet. Rør av og til så det ikke fester seg i bunnen av gryten.
  • Når gryten er ferdig kan du ha over friske korianderblader, eller hvis du ikke liker frisk koriander ( som meg) bruk bladpersille i steden!
  • Serveres med ris.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!