En veldig populær indisk rett som er enkel å lage.
Ingredienser
- 1 kg benfritt lammekjøtt gjerne låret.
- 2 løk
- 1 ss finhakket ingefær
- 2 store fedd hvitløk40 ustekt cashewnøtter
- 2-6 tørket chile uten frø
- 2 ts malt koriander
- 1 ts malt spisskummen
- ¼ ts malt kanel
- ¼ ts malt kardemomme
- ¼ ts malt nellik1/2 ts safran
- 2 ts kokende vann
- 1 ss ghee bredd smør
- 2 ss olje
- 2 ts salt
- 125 g youghurt naturel
- Corianderblader.
Fremgangsmåte
- Skjær lammet i stor biter. Skrell og skjær løken i skiver.
- Kjør hvitløk, ingefær, cashew og chili i en matmølle, tilsett vannet og la det bli en pasta. Tilsett så alle krydderne og kjør til det er godt blandet.
- Ha safranen i litt kokende og la det den ligge mens masalaen koker.
- Varm opp ghee ( det er klaret smør, rett og slett) og oljen i en stor panne på lav varme.
- Tilsett løken og stek til den er myk og blank.
- Tilsett kryddermixen og forsett å koke til oljen skiller seg ut.
- Tilsett 60 ml. vann og litt salt, fortsett å røre til vannet fordamper.
- Ha lammebitene og rør rundt til alle bitene er dekket av krydderblandingen.
- Rør rundt i bollen med safranen og klem stråene mot siden for å få ut mest mulig smak og farge. (Safranen kan sløyfes, kun for fargen, kan du bruke litt gurkemeie.)Ha det så i gryten med kjøttet og rør rundt.
- Tilsett så youghurten og rør så alt blander seg.Reduser varmen og la gryten stå, simre ( såvidt innholdet beveger seg) ca 1 t til kjøttet er mørt og sausen har tyknet. Rør av og til så det ikke fester seg i bunnen av gryten.
- Når gryten er ferdig kan du ha over friske korianderblader, eller hvis du ikke liker frisk koriander ( som meg) bruk bladpersille i steden!
- Serveres med ris.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!