Matgleden - Anne Bullen Eek

Lamme korma

Matgleden

23. februar 2024

,

Foto: Shutterstock

En veldig populær indisk rett som er enkel å lage.

Skriv ut Del på Facebook
Matgleden

Ingredienser
 

  • 1 kg benfritt lammekjøtt gjerne låret.
  • 2 løk
  • 1 ss finhakket ingefær
  • 2 store fedd hvitløk40 ustekt cashewnøtter
  • 2-6 tørket chile uten frø
  • 2 ts malt koriander
  • 1 ts malt spisskummen
  • ¼ ts malt kanel
  • ¼ ts malt kardemomme
  • ¼ ts malt nellik1/2 ts safran
  • 2 ts kokende vann
  • 1 ss ghee bredd smør
  • 2 ss olje
  • 2 ts salt
  • 125 g youghurt naturel
  • Corianderblader.

Fremgangsmåte
 

  • Skjær lammet i stor biter. Skrell og skjær løken i skiver.
  • Kjør hvitløk, ingefær, cashew og chili i en matmølle, tilsett vannet og la det bli en pasta. Tilsett så alle krydderne og kjør til det er godt blandet.
  • Ha safranen i litt kokende og la det den ligge mens masalaen koker.
  • Varm opp ghee ( det er klaret smør, rett og slett) og oljen i en stor panne på lav varme.
  • Tilsett løken og stek til den er myk og blank.
  • Tilsett kryddermixen og forsett å koke til oljen skiller seg ut.
  • Tilsett 60 ml. vann og litt salt, fortsett å røre til vannet fordamper.
  • Ha lammebitene og rør rundt til alle bitene er dekket av krydderblandingen.
  • Rør rundt i bollen med safranen og klem stråene mot siden for å få ut mest mulig smak og farge. (Safranen kan sløyfes, kun for fargen, kan du bruke litt gurkemeie.)
    Ha det så i gryten med kjøttet og rør rundt.
  • Tilsett så youghurten og rør så alt blander seg.
    Reduser varmen og la gryten stå, simre ( såvidt innholdet beveger seg) ca 1 t til kjøttet er mørt og sausen har tyknet. Rør av og til så det ikke fester seg i bunnen av gryten.
  • Når gryten er ferdig kan du ha over friske korianderblader, eller hvis du ikke liker frisk koriander ( som meg) bruk bladpersille i steden!
  • Serveres med ris.
Matgleden
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Biff chop suey

Skinke og ost fylt kylling