Lammekjøttdeig

For å lage moussaka og greske kjøttboller må vi ha lammekjøttdeig. Det får man ikke så lett tak i. Da lager vi det selv! De fleste kjøkkenmaskiner har mulighet for å koble på kjøttkvern og derved også mandelkvern. Begge deler er uunnværlig på mitt kjøkken. Jeg kjøpte et frossent lammelår som veide 3,5 kg. Jeg benet det ut og det ble 2,5 kg rent kjøtt, og ikke noe MUK! Lammelåret kostet kr 70 pr. kg. hvilket tilsvarer ca kr. 100 pr kg lammedeig. Bena brunet jeg i stekeovnen og kokte kraft på.  Det skal bli saus til lammesteka senere i påsken!

Skriv ut Del på Facebook

Ingredienser
 

  • 1 stk lammelår

Fremgangsmåte
 

  • Begynn med å bene ut låret. La kniven følge benet. Hele lammelår består av mørbrad og knoke i tillegg til selv lårsteken.
  • Det blir fine benfrie stykker. Låret kan brukes til en stek, den kan fylles med masse urter og surres .
  • Del opp kjøttet i passe strimler til å passe i kverna.
  • Bena er kjempefine å koke kraft på. Brun dem i stekeovn på 180 gr til de fine og brune. Kok kraft ved å ha de i en kjele, hell på vann og tilsett løk, gulrøtter og urter. Kokes i minst 2 timer. Sil fra ben og grønnsaker, kok videre uten lokk til kraften er redusert til ønsket smak.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!