Lammerull

Hjemmelaget lammerull m`friske urter og deilig krydder!

Skriv ut Del på Facebook

Ingredienser
 

  • 1 stk. rulleskinn av lam
  • kjøtt fra lammebog jeg brukte 2 små hele boger, som jeg benet ut. (Benene ble brunet og kokt kraft på til senere bruk)
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 ts malt ingefær
  • 1,5 ss salt
  • 1 ts sukker
  • 2,5 ts gelatinpulver
  • friske urter som persille timian, rosmarin. Det du liker.

Fremgangsmåte
 

  • Fjern eventuelt ben fra siden. Skjœr lammesiden, slik at du får et flatt kjøttstykke med rette kanter (ca. 20 cm langt).
    Jeg hadde 2 små lammesider og kunne derfor ikke ha så mye kjøtt inni.
    Det må du vurdere, når du ser hvor stor lammesiden er.
    1 stk. rulleskinn av lam, kjøtt fra lammebog
  • Det du skjærer fra kan legges i rullen sammen med oppskåret kjøtt fra bog. Kjøttet skal være i strimler, ca. 1×1 cm tykke.
    Bland krydder, salt, sukker og gelatin og dryss over kjøttet.
    Finhakk urter og forvell de kjapt i kokende vann, det for at evt. bakterier skal dø.
    Jeg anbefaler å bruke mye av blandingen, for med gelentin i blandingen ser det veldig mye ut. Til mine sider brukte jeg dobbel porsjon krydder.
    0,5 ts pepper, 0,5 ts malt ingefær, 1,5 ss salt, 1 ts sukker, 2,5 ts gelatinpulver, friske urter som persille
  • Rull kjøttet fast sammen. Start rullingen fra den enden som har mest kjøtt, fest sammen med tannstikker e.l.
  • Sy rullen med bomullstråd. Begynn fra den tykkeste enden for å få en jevn fasong.
    En helt vanlig stor butt synål gjør nytten her.
  • Legg rullen i kjøleskapet et døgn, slik at salt og krydder kan trekke inn i kjøttet før koking.
  • Pakk rullen i et rulleklede (f. eks. et glasshåndkle) og surr rundt med bomullstråd. Eller vakumer den.
  • Legg den innpakkede rullen i kokende, usaltet vann og la den trekke ved ca. 90° C i omtrent 1 1/2 time (trekketiden er avhengig av tykkelsen på rullen). La den ferdige rullen hvile i 10-15 minutter.
  • Legg rullen til press i ca. 1 døgn. Hvis du ikke har syltepresse, kan du f.eks. legge rullen på et brett. Legg så over et nytt brett med f.eks. noen murstein eller en kjele med vann (ca. 6 kg).
  • Anbefaling er å fryse rullen rå, men jeg trekker den og fryser i biter, det fungerer fint.
    Lammerull kan du også lage med andre smaker f.eks. purre, løk, lime eller frisk ingefær.
    Strø over finhakket purre (ca. 100g) sammen med krydderet. Eller kryst over saften av 1 lime.

Tips og triks!

Jeg fikk nesten 2 kg rull av disse 2 ganske små sidene. Siden jeg har vakummaskin ( anbefales på det sterkeste !) så vakumerte jeg de rå rullene og trakk de i vann ved ca 90 c etterpå. 
Jeg er så heldig at jeg arvet sylte former så jeg brukte de.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating




Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!