Lammestek

Foto: Shutterstock

Benfri lammestek

Skriv ut Del på Facebook
Slik bener jeg ut steken. Hvordan bene ut steken
ca. 2t 30 min
120C
10 personer

Ingredienser
 

  • ca 4 kg lammestek
  • krydder, rosmarin, salt og pepper
  • hvitløk om man ønsker

Fremgangsmåte
 

  • Lammestekes benes ut, krydres og surres. Se video over.
    Den kan selvfølgelig stekes som den er også.
  • Steken brunes godt på alle sider i en gryte, krydre med salt og pepper.
  • Legg steken i en ildfast form og sett i stekovnen på 120°. Hell på ca ½ l. vann, evt noe rødvin. Da blir den mør og god.
    La den hvile i ca 30 min.

Saus

  • Hvis du har benet ut steken, bruner du benene i stekovnen og har de i en kjele etterpå, med vann til det dekker bena. Ha også en løk, en gulrot, en bit sellerirot i vannet. Kokes så lenge som mulig.
  • Smak på kraftn, er den kraftig og god er det greit, virker den "tynn", så kok inn kraften på høy varme.
    Lag brun saus
    Smak den til med evt. rødvin, rosmarin, rømme, fløte.
  • Server gjerne med potet fondant og grønnsaker som du liker
    De kan stå å bli ferdig sammen med steken i stekeovnen.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!