Lemon Ginger Cookies

Foto: Shutterstock

Engelsk oppskrift

Skriv ut Del på Facebook
30 cookies

Ingredienser
 

  • 210 g mel
  • ½ ts natron
  • ½ ts malt ingefær
  • ½ ts malt allehånde
  • ¼ ts salt
  • 113 g usaltet smør myknet til romtemperatur
  • 150 g sukker
  • 1 stort egg i romtemperatur
  • 1 ss 15 ml sitronsaft
  • 1 ss sitronskall
  • 1 ts ren vaniljeekstrakt
  • ¼ kopp finhakket/hakket krystallisert ingefær delt syltet ingefær `stem ginger`

Fremgangsmåte
 

  • Visp mel, natron, ingefær, allehånde og salt sammen i en middels bolle. Sett til side.
  • I en stor bolle med en stavmikser eller en stavmikser utstyrt med en padle-tilbehør, pisk smør og perlesukker sammen på middels høy hastighet til det er kremaktig, ca. 1 minutt. Tilsett egg, sitronsaft, sitronskall og vaniljeekstrakt og pisk på høy hastighet til det er blandet, ca. 1 minutt. Skrap ned sidene og opp bunnen av bollen og pisk igjen etter behov for å kombinere.
  • Tilsett de tørre ingrediensene til de våte ingrediensene og bland på lavt nivå til det er blandet. Slå inn 2 ss hakket krystallisert ingefær. Deigen blir tykk og klissete. Øs opp små deler av deigen (ca. 1 snaue spiseskje deig hver) og rull til kuler. Dypp toppen av hver svært lett i gjenværende krystallisert ingefær. (Du vil ikke ha for mye – bare noen få stykker.) Plasser deigkuler på en stor tallerken eller foret bakeplate.
  • Dekk til og avkjøl kakedeigballene i kjøleskapet i minst 1 time (og opptil 4 dager).
  • Forvarm ovnen til 350°F (177°C). Kle bakeplatene med bakepapir eller silikon-bakematter. Sett til side.
  • Ordne avkjølte kakedeigballer 3 tommer fra hverandre på bakeplatene. Stek i 11-13 minutter eller til de er lett brune på sidene. Sentrene vil se veldig myke ut.
  • Ta ut av ovnen og la kakene avkjøles på bakeplaten i 5 minutter før de overføres til en rist for å avkjøles helt.

Tips og triks!

Instruksjoner for å lage og fryse: Du kan lage kakedeigen, rulle til kuler og avkjøle deigkulene i kjøleskapet i opptil 4 dager. (Se merknad om avkjøling av kakedeig.) Cookiedeigballer, med eller uten krystallisert ingefærtopping, fryses godt i opptil 3 måneder. Stek frosne kakedeigsboller i et ekstra minutt, uten behov for å tine. Les mine tips og triks om hvordan du fryser kakedeig. Bakte kaker fryser godt i opptil 3 måneder.
Hvis du bruker raspet fersk ingefær, må du redusere mengden til 1 ss. Den er mye sterkere på smak.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!