Engelsk oppskrift
30 cookies
Ingredienser
- 210 g mel
- ½ ts natron
- ½ ts malt ingefær
- ½ ts malt allehånde
- ¼ ts salt
- 113 g usaltet smør myknet til romtemperatur
- 150 g sukker
- 1 stort egg i romtemperatur
- 1 ss 15 ml sitronsaft
- 1 ss sitronskall
- 1 ts ren vaniljeekstrakt
- ¼ kopp finhakket/hakket krystallisert ingefær delt syltet ingefær `stem ginger`
Fremgangsmåte
- Visp mel, natron, ingefær, allehånde og salt sammen i en middels bolle. Sett til side.
- I en stor bolle med en stavmikser eller en stavmikser utstyrt med en padle-tilbehør, pisk smør og perlesukker sammen på middels høy hastighet til det er kremaktig, ca. 1 minutt. Tilsett egg, sitronsaft, sitronskall og vaniljeekstrakt og pisk på høy hastighet til det er blandet, ca. 1 minutt. Skrap ned sidene og opp bunnen av bollen og pisk igjen etter behov for å kombinere.
- Tilsett de tørre ingrediensene til de våte ingrediensene og bland på lavt nivå til det er blandet. Slå inn 2 ss hakket krystallisert ingefær. Deigen blir tykk og klissete. Øs opp små deler av deigen (ca. 1 snaue spiseskje deig hver) og rull til kuler. Dypp toppen av hver svært lett i gjenværende krystallisert ingefær. (Du vil ikke ha for mye – bare noen få stykker.) Plasser deigkuler på en stor tallerken eller foret bakeplate.
- Dekk til og avkjøl kakedeigballene i kjøleskapet i minst 1 time (og opptil 4 dager).
- Forvarm ovnen til 350°F (177°C). Kle bakeplatene med bakepapir eller silikon-bakematter. Sett til side.
- Ordne avkjølte kakedeigballer 3 tommer fra hverandre på bakeplatene. Stek i 11-13 minutter eller til de er lett brune på sidene. Sentrene vil se veldig myke ut.
- Ta ut av ovnen og la kakene avkjøles på bakeplaten i 5 minutter før de overføres til en rist for å avkjøles helt.
Tips og triks!
Instruksjoner for å lage og fryse: Du kan lage kakedeigen, rulle til kuler og avkjøle deigkulene i kjøleskapet i opptil 4 dager. (Se merknad om avkjøling av kakedeig.) Cookiedeigballer, med eller uten krystallisert ingefærtopping, fryses godt i opptil 3 måneder. Stek frosne kakedeigsboller i et ekstra minutt, uten behov for å tine. Les mine tips og triks om hvordan du fryser kakedeig. Bakte kaker fryser godt i opptil 3 måneder.
Hvis du bruker raspet fersk ingefær, må du redusere mengden til 1 ss. Den er mye sterkere på smak.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!