Lettvint eplekake

Skriv ut Del på Facebook
kaker
ca 40 min.
180 C nederst i ovnen
+
+
+
0

Utstyr

  • 24 cm form

Ingredienser
 

  • 125 g smør
  • 125 g sukker
  • 3 stk egg
  • 200 g hvetemel
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 ts bakepulver
  • ½ dl melk eller fløte
  • epler til du synes det er nok
  • sukker og kanel, evt hakkede mandler

Fremgangsmåte
 

  • Rør smør og sukker hvitt.
    Tilsett 1 og 1 egg, rør godt mellom hvert egg.
  • Melet siktes i og blandes for hånd. Ikke rør røra for lenge.
  • Skrell og skjær epler i båter, legg dem i et pent mønster oppå røren.
    Dryss med sukker og kanel, evt hakkede mandler
  • Stek kaken.

Tips og triks!

Jeg har bakt denne kaken veldig mange ganger, de siste gangene har jeg byttet ut 50 g av hvetemelet med 50 g potetmel. Da blir kaken lettere synes jeg. Det går også an å bytte ut med mandelmel/ malte mandler, det blir en god smak.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!