Enkel kyllinglever paté

Foto: Shutterstock
Skriv ut Del på Facebook
Grovt Thoralfbrød til dette er fabelaktig godt! Oppskrift her.
Norsk
Lett

Ingredienser
 

  • 450 gr kyllinglever
  • 1 fedd hvitløk finhakket
  • 75 gr fløte
  • 2 ss cognac
  • salt og pepper smakes til
  • smør til steking
  • smør til topping

Fremgangsmåte
 

Slik gjør du:

  • Brun kyllingleveren på medium varme i 4 – 5 min til den er rosa inni. Ha den i en foodprosessor. Senk temperaturen i pannen og brun hvitløken i ca 1 min, brunes den på for høy varme blir den bitter. Ha hvitløken, fløten og cognac i foodprosessoren og kjør alt til en jevn masse.
    Krydre med salt og pepper, smak til.
    Hell blandingen i små glass og sett til avkjøling. Når den er kald helles klarnet smør over og kjøles ned igjen. Holdbar 4-5 dager i kjøleskap.

Tips

  • Du kan sprøsteke baconbiter sammen med leveren for å få mer baconsmak eller du kan drysse sprøstekt bacon over patéen ved servering. MMM snadder!!
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!