Grovt Thoralfbrød til dette er fabelaktig godt! Oppskrift her.
Norsk
Lett
Ingredienser
- 450 gr kyllinglever
- 1 fedd hvitløk finhakket
- 75 gr fløte
- 2 ss cognac
- salt og pepper smakes til
- smør til steking
- smør til topping
Fremgangsmåte
Slik gjør du:
- Brun kyllingleveren på medium varme i 4 – 5 min til den er rosa inni. Ha den i en foodprosessor. Senk temperaturen i pannen og brun hvitløken i ca 1 min, brunes den på for høy varme blir den bitter. Ha hvitløken, fløten og cognac i foodprosessoren og kjør alt til en jevn masse. Krydre med salt og pepper, smak til.Hell blandingen i små glass og sett til avkjøling. Når den er kald helles klarnet smør over og kjøles ned igjen. Holdbar 4-5 dager i kjøleskap.
Tips
- Du kan sprøsteke baconbiter sammen med leveren for å få mer baconsmak eller du kan drysse sprøstekt bacon over patéen ved servering. MMM snadder!!
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!