Denne oppskriften har jeg brukt til leverpostei i årevis. Denne gangen ville jeg gjøre den ekstra god på smak, så jeg tilsatte 125gr. stekt bacon. Stekt fordi smaken er mye bedre da.
ca 50 min
175 c
Ingredienser
Lever
- 500 gr svinelever kyllinglever blir en mildere smak, okselever sterkere.
- 125 gr bacon
- 200 gr spekk
- ½ stk løk males med leveren
- 2 stk ansjos ansjos er en fantastisk smakforsterker og tilfører det lille ekstra
hvit saus
- 60 gr smør
- 60 gr hvetemel
- 3,5 dl melk
- 2 ts salt
- ½ ts pepper
- ⅛ ts allehånde
- 1 stk egg
Fremgangsmåte
Hvit saus
- Lag en tykk hvit saus ved å smelte smør, ha i hvetemel og spe med melk. Tilsett krydderne og la den bli helt kald. Sprøstek bacon
Forbered leveren
- Leveren må vannes ut natta over, rens det godt for alle hinner etc. Tørk den godt og skjær den i mindre biter.
- Mal alle ingrediensene og det stekte baconet med skiven som har de minste hullene. Du kan ta den i foodprosessor, da blir den veldig finmalt.
- Bland sammen saus og leverblandingen og tilsett et lettpisket egg.
- Fyll røren i smurte former og dekk med aluminiumsfolie, stek i vannbad på 175°C i ca 50 min. Når den er ferdig skal den ha en kjernetemp på ca 75°C.
- Det er veldig lekkert å fylle røren i noen pene dype porselensformer, men det går fint å ha den i smurte alumininumsformer.
- Ved servering, tar jeg den ut av former, skjærer den i rause skiver. Det smaker deilig med litt ekstra bacon og syltet agurk.
- Hvis du bruker små former er steketiden litt kortere, kjenne med en kniv, posteien skal bytte farge helt igjennom og ha kjernetemp på 75°CNår posteien er kald er det lekkert med et tynt lag mørk aspic på toppen.
Tips og triks!
- Du kan bytte ut bacon med 50 g svinekjøtt og servere stekt sopp på isteden.
- Denne smaker kjempegodt på et grovt hjemmelaget brød, som du finner her Thoralf brød. Denne gangen brukte jeg byggflak i deigen og det ga en nydelig sprø smak.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!