Disse små vaniljekrem fylte kakene som er så gode!
25 min.
160 C varmluft
0
Utstyr
- små former eks. sandkakeformer eller små muffinsbrett
Ingredienser
Mørdeig
- 340 g hvetemel
- 225 g smør
- 110 g melis
- 1 stk. egg
- 1 klype salt
Vaniljekrem
- 3 stykker. eggeplommer
- 1 stk. vaniljestang
- 3 dl fløte
- 4 ss. sukker
- 1 ss. maismel
Fremgangsmåte
Mørdeigen
- Sikt melis, mel og salt i en bolle.
- Tilsett smør i en foodprosessor eller smuldre det inn i melblandingen med fingrene til det ligner brødsmuler.
- Tilsett egg og samle raskt deigen til en fast og glatt kule.
- Pakk den inn i plastfilm og sett den i kjøleskapet til den er kald.
Vaniljekremen
- Del vaniljestangen på langs. Ha fløte og vaniljestang i en kjele og varm opp til kokepunktet. Fjern kjelen fra varmen, og la det stå så vaniljen trekker godt ut i melken.
- Pisk eggeplommer, sukker og maismel i en bolle til blandingen er lys og blekgul.
- Rør litt av den varme fløten inn i eggedosisen, og hell den deretter tilbake i pannen med den varme fløten.
- Sett kjelen over svak varme til kremen begynner å tykne. Pass på at det ikke koker, og visp hele tiden kjelen slik at kremen ikke brenner seg.
- La kremen avkjøles helt.
Kakene
- Forvarm ovnen til 160 grader/vifte.
- Legg mørdeigen på et melet bord og kjevle den ut til en tykkelse på 5-6 millimeter.
- Trykk ut en runding tilpasset til de formene du bruker. Og kle formen med deigen.
- Fyll dem to tredjedeler med vaniljekrem.
- Kjevle ut resten av deigen og bruk samme kutter til å lage lokkene
- Legg lokkene over kakene og trykk dem lett langs kantene.
- Stek kakene i ca 25 minutter eller til de er lett gylne.
- La dem avkjøles før servering.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!