Loff med med hvitløk og pesto

Foto: Shutterstock

Smaker godt til suppe, eller bare som en liten snack!

Skriv ut Del på Facebook
2-3 min.
250 C

Ingredienser
 

  • 4 stk loff eller pitabrød
  • 50 g smør
  • 1 stk hvitløksbåt
  • 1-2 dl ferskrevet parmesan

Pestodipp

  • 2 store bunter frisk basilikum
  • hvitløk ettersmak
  • 1 dl revet parmesan
  • 3 ss pinjekjerner
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts friskpresset lime eller sitron
  • 2 dl creme fraiche
  • salt og pepper

Fremgangsmåte
 

  • Kjøp ferdige pitabrød. Del hvert brød i 4 og klipp el skjær hver bit i 2.
  • Rør sammen smør og presset hvitløk. Fordel hvitløksmøret over pitatrianglene og legg dem tett sammen på en stekeplate. Fordel parmesanosten jevnt over brødet og gratiner til de er gylne og sprø.
  • Pestodipp:
  • Rist pinjenøttene i en tørr panne til de er gylne. Snu på dem hele tiden så de ikke blir brent.
  • Ta blader og tynne stilker av basilikum og legg dem i foodprocessor smn med revet ost, pinjenøtter, presset hvitløk, olivenolje og limesaft. Finfordel blandingen og tilsett creme fraiche, salt og pepper og kjør til alt er blandet.
  • Smak evt til sausen med mer salt, pepper og limesaft.
  • Sausen blir best hvis den får stå og modne i kjøleskapet noen timer.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!