Smaker godt til suppe, eller bare som en liten snack!
2-3 min.
250 C
Ingredienser
- 4 stk loff eller pitabrød
- 50 g smør
- 1 stk hvitløksbåt
- 1-2 dl ferskrevet parmesan
Pestodipp
- 2 store bunter frisk basilikum
- hvitløk ettersmak
- 1 dl revet parmesan
- 3 ss pinjekjerner
- 2 ss olivenolje
- 1 ts friskpresset lime eller sitron
- 2 dl creme fraiche
- salt og pepper
Fremgangsmåte
- Kjøp ferdige pitabrød. Del hvert brød i 4 og klipp el skjær hver bit i 2.
- Rør sammen smør og presset hvitløk. Fordel hvitløksmøret over pitatrianglene og legg dem tett sammen på en stekeplate. Fordel parmesanosten jevnt over brødet og gratiner til de er gylne og sprø.
- Pestodipp:
- Rist pinjenøttene i en tørr panne til de er gylne. Snu på dem hele tiden så de ikke blir brent.
- Ta blader og tynne stilker av basilikum og legg dem i foodprocessor smn med revet ost, pinjenøtter, presset hvitløk, olivenolje og limesaft. Finfordel blandingen og tilsett creme fraiche, salt og pepper og kjør til alt er blandet.
- Smak evt til sausen med mer salt, pepper og limesaft.
- Sausen blir best hvis den får stå og modne i kjøleskapet noen timer.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!