Luksus kyllingleverpostei

Oppskrift og bilde fra køket.se ved Ernst

Skriv ut Del på Facebook

Ingredienser
 

  • 1 dl tørket tranebærbær
  • 0,5 dl konjakk
  • 1 gul løk liten
  • 1 fedd hvitløk
  • 450 g kyllingelever
  • 200 g usaltet smør
  • 1 bunt fersk timian liten krukke
  • 1 dl kremfløte
  • ca 40 g pistasjenøtter skrelt
  • smør til steking
  • salt
  • pepper
  • Til pynt
  • tørkede tranebær
  • pistasjenøtter

Fremgangsmåte
 

  • Bløtlegg tyttebærene i cognac i minst 1 time.
  • Skjær leveren i mindre biter. Skrell og finhakk løk og hvitløk.
  • Stek løk, hvitløk og lever på middels varme i litt smør i en stekepanne.
  • Finhakk timian og ha i pannen. Smak til med salt og pepper.
  • Hell på konjakken, men lagre bærene. Tilsett fløten og kok opp. Hell i en food processor og bland til en jevn krem.
  • Skjær smøret i mindre biter. Tilsett litt smør om gangen i kjøkkenmaskinen mens du fortsetter å blande.
  • Ha i en bolle og bland med de bløtlagte tranebærene og pistasjnøttene. La stå i kjøleskapet i minst 3 timer eller over natten. Da har den tid til å slå seg til ro og bli spredbar.
  • Pynt med tyttebær og pistasjnøtter ved servering.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!