Oppskrift og bilde fra køket.se ved Ernst
0
Ingredienser
- 1 dl tørket tranebærbær
- 0,5 dl konjakk
- 1 gul løk liten
- 1 fedd hvitløk
- 450 g kyllingelever
- 200 g usaltet smør
- 1 bunt fersk timian liten krukke
- 1 dl kremfløte
- ca 40 g pistasjenøtter skrelt
- smør til steking
- salt
- pepper
- Til pynt
- tørkede tranebær
- pistasjenøtter
Fremgangsmåte
- Bløtlegg tyttebærene i cognac i minst 1 time.
- Skjær leveren i mindre biter. Skrell og finhakk løk og hvitløk.
- Stek løk, hvitløk og lever på middels varme i litt smør i en stekepanne.
- Finhakk timian og ha i pannen. Smak til med salt og pepper.
- Hell på konjakken, men lagre bærene. Tilsett fløten og kok opp. Hell i en food processor og bland til en jevn krem.
- Skjær smøret i mindre biter. Tilsett litt smør om gangen i kjøkkenmaskinen mens du fortsetter å blande.
- Ha i en bolle og bland med de bløtlagte tranebærene og pistasjnøttene. La stå i kjøleskapet i minst 3 timer eller over natten. Da har den tid til å slå seg til ro og bli spredbar.
- Pynt med tyttebær og pistasjnøtter ved servering.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!