Luksus mandelkake

Skriv ut Del på Facebook
kaker
ca. 30 min
170 gr
Middels

Utstyr

  • Rund form 26 cm

Ingredienser
 

Kakebunn

  • 200 gr malte mandler
  • 200 gr melis
  • 3 stk eggehviter

Trøffelkrem

  • 75 gr melis
  • 1 dl vann
  • 3 stk eggeplommer
  • 150 gr smør
  • 1 ss kakao

Gele

  • 400 gr bringebær gjerne frosne
  • 3 dl vann
  • 125 gr sukker
  • 5/6 stk gelantinplater 6 plater = 0,5 l væske

Mellomlag

  • 500 gr marsipan

Glasur

  • 1 ½ plate Dronning sjokolade
  • 2 ss Delfiafett

Fremgangsmåte
 

kakebunn

  • Pisk eggehvitene stive og rør i mandler og melis. Bruk bakepapir i bunnen av formen og hell røren i.

Trøffelkrem

  • Kok melis og vann til litt seig masse (ca 8 min.) og avkjøl.
    Pisk eggeplommer, tilsett melismassen i en tynn stråle mens du pisker godt.
    Rør inn smøret i små biter, til slutt kakao.
    Smør kremen på den avkjølte bunnen.
    Sett på kakeformringen.

Gele

  • Legg gelatin i bløt i kaldt vann i 6/7 min. minutter.
    Ha vann, sukker og bringebær i en kjele. Kok opp og la det små koke i en 2-3 minutter.
    Mos massen gjennom en sikt, så du får bort steinene.
    Sil saften av bærene gjennom en sikt over i ett litermål.
    Klem vannet ut av gelatinen og rør det ut i litt av varm saft til all gelatin har løst seg opp.
    Bland så i resten av bringesaften.
    La geleèn avkjøles og såvidt begynt å stivne, men ikke mer enn at den fortsatt flyter ut.
  • Hell geleèn over trøffelkremen, når du har satt på kakeringen. Bruk gjerne en plastremse inni ringen, da får du en penere kant.
    La geleèn stivne helt.
  • Kjevl marsipan til en tynn leiv, som legges over geleen og på sidene, formes glatt og fin. Smelt sjokolade/fett, avkjøl litt og smør den forsiktig i et jevnt lag over marsipanlokket.
    NB! Hvis ikke kaken skal serveres med det samme, er det av og til problemer med at marsipanen løser seg opp, trolig i en reaksjon med geleen. Da er det best å ta geleen før trøffelkremen, slik at geleen ikke kommer i kontakt med marsipanen.
  • Lykke til!
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Verket.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!