Matgleden - Anne Bullen Eek

Luksus mandelkake

Matgleden

30. oktober 2020

Skriv ut Del på Facebook
Matgleden
kaker
ca. 30 min
170 gr
Middels

Utstyr

  • Rund form 26 cm

Ingredienser
 

Kakebunn

  • 200 gr malte mandler
  • 200 gr melis
  • 3 stk eggehviter

Trøffelkrem

  • 75 gr melis
  • 1 dl vann
  • 3 stk eggeplommer
  • 150 gr smør
  • 1 ss kakao

Gele

  • 400 gr bringebær gjerne frosne
  • 3 dl vann
  • 125 gr sukker
  • stk gelantinplater 6 plater = 0,5 l væske

Mellomlag

  • 500 gr marsipan

Glasur

  • 1 ½ plate Dronning sjokolade
  • 2 ss Delfiafett

Fremgangsmåte
 

kakebunn

  • Pisk eggehvitene stive og rør i mandler og melis. Bruk bakepapir i bunnen av formen og hell røren i.

Trøffelkrem

  • Kok melis og vann til litt seig masse (ca 8 min.) og avkjøl.
    Pisk eggeplommer, tilsett melismassen i en tynn stråle mens du pisker godt.
    Rør inn smøret i små biter, til slutt kakao.
    Smør kremen på den avkjølte bunnen.
    Sett på kakeformringen.

Gele

  • Legg gelatin i bløt i kaldt vann i 6/7 min. minutter.
    Ha vann, sukker og bringebær i en kjele. Kok opp og la det små koke i en 2-3 minutter.
    Mos massen gjennom en sikt, så du får bort steinene.
    Sil saften av bærene gjennom en sikt over i ett litermål.
    Klem vannet ut av gelatinen og rør det ut i litt av varm saft til all gelatin har løst seg opp.
    Bland så i resten av bringesaften.
    La geleèn avkjøles og såvidt begynt å stivne, men ikke mer enn at den fortsatt flyter ut.
  • Hell geleèn over trøffelkremen, når du har satt på kakeringen. Bruk gjerne en plastremse inni ringen, da får du en penere kant.
    La geleèn stivne helt.
  • Kjevl marsipan til en tynn leiv, som legges over geleen og på sidene, formes glatt og fin. Smelt sjokolade/fett, avkjøl litt og smør den forsiktig i et jevnt lag over marsipanlokket.
    NB! Hvis ikke kaken skal serveres med det samme, er det av og til problemer med at marsipanen løser seg opp, trolig i en reaksjon med geleen. Da er det best å ta geleen før trøffelkremen, slik at geleen ikke kommer i kontakt med marsipanen.
  • Lykke til!
Matgleden
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Lakseruller med wasabi

Kjevlefri goro