kaker
ca. 30 min
170 gr
Middels
0
Utstyr
- Rund form 26 cm
Ingredienser
Kakebunn
- 200 gr malte mandler
- 200 gr melis
- 3 stk eggehviter
Trøffelkrem
- 75 gr melis
- 1 dl vann
- 3 stk eggeplommer
- 150 gr smør
- 1 ss kakao
Gele
- 400 gr bringebær gjerne frosne
- 3 dl vann
- 125 gr sukker
- ⅚ stk gelantinplater 6 plater = 0,5 l væske
Mellomlag
- 500 gr marsipan
Glasur
- 1 ½ plate Dronning sjokolade
- 2 ss Delfiafett
Fremgangsmåte
kakebunn
- Pisk eggehvitene stive og rør i mandler og melis. Bruk bakepapir i bunnen av formen og hell røren i.
Trøffelkrem
- Kok melis og vann til litt seig masse (ca 8 min.) og avkjøl. Pisk eggeplommer, tilsett melismassen i en tynn stråle mens du pisker godt. Rør inn smøret i små biter, til slutt kakao.Smør kremen på den avkjølte bunnen. Sett på kakeformringen.
Gele
- Legg gelatin i bløt i kaldt vann i 6/7 min. minutter.Ha vann, sukker og bringebær i en kjele. Kok opp og la det små koke i en 2-3 minutter. Mos massen gjennom en sikt, så du får bort steinene. Sil saften av bærene gjennom en sikt over i ett litermål. Klem vannet ut av gelatinen og rør det ut i litt av varm saft til all gelatin har løst seg opp. Bland så i resten av bringesaften. La geleèn avkjøles og såvidt begynt å stivne, men ikke mer enn at den fortsatt flyter ut.
- Hell geleèn over trøffelkremen, når du har satt på kakeringen. Bruk gjerne en plastremse inni ringen, da får du en penere kant. La geleèn stivne helt.
- Kjevl marsipan til en tynn leiv, som legges over geleen og på sidene, formes glatt og fin. Smelt sjokolade/fett, avkjøl litt og smør den forsiktig i et jevnt lag over marsipanlokket. NB! Hvis ikke kaken skal serveres med det samme, er det av og til problemer med at marsipanen løser seg opp, trolig i en reaksjon med geleen. Da er det best å ta geleen før trøffelkremen, slik at geleen ikke kommer i kontakt med marsipanen.
- Lykke til!
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!