Lys lapskaus

Skriv ut Del på Facebook
Hovedrett
Lett

Ingredienser
 

  • ca 1- 1,5 kg lettsaltet svinekjøtt bog, knoke etc
  • 2,5 l kraft
  • ca 10 stk poteter store, gjerne en blanding av melne og kokefaste
  • ca 300 gr persillerot 2 røtter
  • 5 stk gulrøtter
  • 1 stk purre
  • 2 stk gule løk
  • 1 stk sellerirot
  • 2 stk laurbærblad
  • noen pepperkorn

Fremgangsmåte
 

  • Trekk knoken i vann ( så det dekker kjøttet) tilsatt laurbærblad og pepperkorn i ca 2 t. til kjøttet løsner fra benet. Ta opp og legg til side. Bruk gjerne en suppekvast også, hvis du får tak i så ferske grønnsaker.
  • Sil og kok inn kraften til den smaker kraftig og godt. Bruk 2,5 l. av kraften.
  • Kutt opp resten av ingrediensene og la de koke i kraften ca 30 min. til de er møre.
  • Tilsett kjøttet og varm hele gryten. Tilsett gjerne en grønnsaksbuljong, timian eller klippet kruspersille.
    Jeg hadde noe som ble kalt suppekrydder og brukte resten av det. Det var en boks jeg kjøpte på et lokalt marked.
    Smak til med salt og pepper.
  • Velbekomme!

Tips og triks!

Hvis du bruker noen melne poteter vil lapskausen jevne seg bedre.  Men ikke bruk bare melne, da blir det bare grøt. Synes jeg da!
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Verket.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!