Hovedrett
Lett
0
Ingredienser
- ca 1- 1,5 kg lettsaltet svinekjøtt bog, knoke etc
- 2,5 l kraft
- ca 10 stk poteter store, gjerne en blanding av melne og kokefaste
- ca 300 gr persillerot 2 røtter
- 5 stk gulrøtter
- 1 stk purre
- 2 stk gule løk
- 1 stk sellerirot
- 2 stk laurbærblad
- noen pepperkorn
Fremgangsmåte
- Trekk knoken i vann ( så det dekker kjøttet) tilsatt laurbærblad og pepperkorn i ca 2 t. til kjøttet løsner fra benet. Ta opp og legg til side. Bruk gjerne en suppekvast også, hvis du får tak i så ferske grønnsaker.
- Sil og kok inn kraften til den smaker kraftig og godt. Bruk 2,5 l. av kraften.
- Kutt opp resten av ingrediensene og la de koke i kraften ca 30 min. til de er møre.
- Tilsett kjøttet og varm hele gryten. Tilsett gjerne en grønnsaksbuljong, timian eller klippet kruspersille.Jeg hadde noe som ble kalt suppekrydder og brukte resten av det. Det var en boks jeg kjøpte på et lokalt marked. Smak til med salt og pepper.
- Velbekomme!
Tips og triks!
Hvis du bruker noen melne poteter vil lapskausen jevne seg bedre. Men ikke bruk bare melne, da blir det bare grøt. Synes jeg da!
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!