Den ultimate amerikanske sidedish, nesten uten kalorier!
4 personer
Ingredienser
- 300 gram makaroni
- 5 dl melk
- 2 ss hvetemel
- 3 ss smør
- 2 stk sjalottløk
- 1 fedd hvitløk
- 1 ts malt muskatnøtt
- 2 ts dijon sennep
- 200 gram tørr cheddar
- 50 gram parmesan
- 100 gram ost
- salt og pepper
Fremgangsmåte
- Start med å finne frem en kjele eller stekepanne med høy kant og sett på medium varme. Legg i smøret og tilsett finhakket sjalottløk og hvitløk. Stek på medium varme til løken har blitt helt blank og myk.
- Tilsett melet og spe på med melk. Rør jevnlig så det ikke brenner seg i kjelen. La koke et par minutter og skru ned varmen så den ikke koker mer.
- Smak til sausen med krydderne og riv opp osten. Tilsett nesten all osten, men spar litt for å ha på toppen når den skal inn i ovnen.
- Kok opp makaroni etter anvisning på pakken, men la den være litt underkokt. Så kok i 2 minutter kortere enn det står på pakken/posen. Hell av vannet og bland makaroni sammen med ostesausen.
- Hell over i en ildfast form og strø over resten av osten. Stek på 225 grader i ca 25 minutter til den har fått en gylden og sprø overflate. Strø gjerne over litt finhakkede urter som persille rett før servering. Nytes best rykende varm. Lykke til.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!