Madeira kake

Skriv ut Del på Facebook
30 – 40 min
180 C
+
+
0

Ingredienser
 

  • 175 g fint sukker
  • 175 g smør mykt
  • 3 egg
  • 225 g mel
  • 2 ts bakepulver
  • 50 g malte mandler
  • 1 stk sitron kun raspet skall
  • 2-3 ss melk hvis røren virker for tykk

Fremgangsmåte
 

  • Ha smør og sukker i en stor bolle og bruk en elektrisk mikser til å piske alt godt til det er kremaktig og lyst.
  • Tilsett eggene ett etter ett, pisk godt etter hver tilsetning.
  • Vend inn mel, malte mandler, og bakepulver, sammen med sitronskall.
  • Bland alt godt for å få en jevn tykk røre.
  • Smør og mel en 22 cm rund kakeform, og fordel røren jevnt. Eller bruk en avlang brødform.
  • Stek i den forvarmede ovnen ved 180 gr i 30 minutter eller til den er gylden og et spyd satt inn i midten kommer ut rent.
  • La avkjøle i 15 minutter, ta deretter kaken forsiktig ut av kakeformen, og flytt over på en rist for å avkjøles helt.

Tips og triks!

Det er helt riktig at kaken skal ha en topp på midten og gjerne sprekke opp.
Hvis du vil pynte med kandisert sitron eller appelsinskall, finner du fremgangsmåte her.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!