En overraskelse av sitron i disse små franske populære kakene.
Oppskrift på sitronfyllet finner du her: Sitronfyll
0
Utstyr
- Til denne oppskriften trenger du madeleinesformer. Det får du kjøpt i velassorterte kjøkkenutstyrsforretninger og nettbutikker. Søstrene Grene har rimelige former
Ingredienser
- 175 g sukker
- 1 ts ekte vaniljesukker
- 1 sitron økologisk, finrevet skall
- 3 egg ca. 150 g
- 1 ts flytende honning
- 75 g melk ca. 3/4 dl
- 225 g hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 100 g smør smeltet
Hvis du vil ha det kandiserte sitronskallet inni, finner du oppskrift her:
- https://www.matgleden.no/kandisert-sitronskall/
Fremgangsmåte
- Smelt smøret og sett det til avkjøling.
- Ha sukker og vaniljesukker i en stor bolle. Skyll sitronen under lunkent vann og tørk den med litt kjøkkenpapir. Riv skallet fint med et zesterjern eller lignende og rør det ut i sukkerblandingen. Tilsett eggene og flytende honning og rør godt sammen. Rør blandingen for hånd i 1-2 minutter. Rør inn ca. halvparten av melken.
- Rør sammen bakepulver og hvetemel og sikt det inn i eggeblandingen i 2-3 omganger. Bruk en slikkepott og bland forsiktig sammen. Tilsett resten av melken og smeltet (avkjølt) smør og rør sammen til du har en jevn og glatt røre.
- La madeleinedeigen hvile i kjøleskapet i 2 timer (over natten er bedre).Forvarm ovnen til 200°C, fordel deigen i fordypningene vedhjelp av 2 ss eller sprøytepose utstyrt med en stor glatt dyse.Stek madeleinene i ca 10-12 minutter.Madeleinene skal være pent brune og ha sin karakteristiske litt lysere "bule".La de avkjøles i formen og vipp de forsiktig ut.
- Gi kakene et lett melisdryss og servér dem umiddelbart, gjerne sammen med en kopp kaffe.
Hvis du vil ha sitron i midten gjør du slik:
- Fyll fordypningene halvveis med deigen, legg litt sitronconfit i midten, og dekk med resten av deigen.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!