Madelaine med sitron

Foto: Matgleden

En overraskelse av sitron i disse små franske populære kakene.

Skriv ut Del på Facebook
Oppskrift på sitronfyllet finner du her: Sitronfyll
0

Utstyr

  • Til denne oppskriften trenger du madeleinesformer. Det får du kjøpt i velassorterte kjøkkenutstyrsforretninger og nettbutikker. Søstrene Grene har rimelige former

Ingredienser
 

  • 175 g sukker
  • 1 ts ekte vaniljesukker
  • 1 sitron økologisk, finrevet skall
  • 3 egg ca. 150 g
  • 1 ts flytende honning
  • 75 g melk ca. 3/4 dl
  • 225 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 100 g smør smeltet

Hvis du vil ha det kandiserte sitronskallet inni, finner du oppskrift her:

  • https://www.matgleden.no/kandisert-sitronskall/

Fremgangsmåte
 

  • Smelt smøret og sett det til avkjøling.
  • Ha sukker og vaniljesukker i en stor bolle. Skyll sitronen under lunkent vann og tørk den med litt kjøkkenpapir. Riv skallet fint med et zesterjern eller lignende og rør det ut i sukkerblandingen. Tilsett eggene og flytende honning og rør godt sammen. Rør blandingen for hånd i 1-2 minutter. Rør inn ca. halvparten av melken.
  • Rør sammen bakepulver og hvetemel og sikt det inn i eggeblandingen i 2-3 omganger. Bruk en slikkepott og bland forsiktig sammen. Tilsett resten av melken og smeltet (avkjølt) smør og rør sammen til du har en jevn og glatt røre.
  • La madeleinedeigen hvile i kjøleskapet i 2 timer (over natten er bedre).
    Forvarm ovnen til 200°C, fordel deigen i fordypningene vedhjelp av 2 ss eller sprøytepose utstyrt med en stor glatt dyse.
    Stek madeleinene i ca 10-12 minutter.
    Madeleinene skal være pent brune og ha sin karakteristiske litt lysere "bule".
    La de avkjøles i formen og vipp de forsiktig ut.
  • Gi kakene et lett melisdryss og servér dem umiddelbart, gjerne sammen med en kopp kaffe.

Hvis du vil ha sitron i midten gjør du slik:

  • Fyll fordypningene halvveis med deigen, legg litt sitronconfit i midten, og dekk med resten av deigen.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!