Magisk lavakake

For noen år siden gikk Masterchef på Tv og deltagerne i semifinalen skulle lage Magisk lavakake. Denne varianten er laget med sjokolademousse og en plate sjokolade på topp og i bunn.

Jeg har sett senere at den kan lages med en vanlig kake også, det skal jeg prøve senere.

Jeg lagde med mousse første gangen, lenge før denne bloggen ble til, men jeg har lyst til å dele den allikevel. Den er ikke vanskelig å lage og kan lages på forhånd. Kun sausen må være varm når den helles over desserten.

Skriv ut Del på Facebook
0

Ingredienser
 

Sjokolademousse

  • 50 g melkesjokolade
  • 50 g mørk sjokolade
  • 50 g fløte
  • 2 plater gelatin
  • 2 dl fløte

Sjokoladelokk

  • 200 g mørk sjokolade

Bær coulis

  • 250 gr bær av ønsket sort eller en blanding
  • litt siktet melis
  • litt saft av sitron smak til

Fremgangsmåte
 

Sjokolademoussen

  • Bløtlegg gelatinen
  • Kok opp 50 g fløte og tilsett gelatinen
  • Ha sjokoladen i en bolle og hell den kokende fløten over. Rør rundt til den smelter.
  • Sett bollen med sjokolade over en bolle med isterninger. Rør rundt til sjokoladen er avkjølt.
  • 2 dl fløte piskes stiv.
  • Vend den piskede fløten i den avkjølte sjokolademiksen og bland godt. Tips!! Ta litt av fløten og pisk den godt inn i sjokoladeblandingen, så den blir klumpfri. Vend resten av fløten forsiktig inn.
  • Sjokolademoussen oppbevares på kjøl

Sjokoladelokk

  • Hakk sjokoladen og del den i to porsjoner.
  • Smelt den ene delen i en skål over et vannbad.
  • Hell den smeltede sjokoladen over den andre delen av hakket sjokolade og rør rundt til all sjokolade er smeltet.
  • Smør et tynt lag med sjokolade over en plastmatte og sett på kjøl.
  • Stikk så ut to like ringer med hjelp av en utstikker.
  • Ha moussen i sprøytepose og sprøyt ut ringer på den nederste sjokoladelokket, må være åpning i midten. Bruk gjerne en ring som du smører med litt olje. Ta av ringen og legg på det øverste lokket.

Coulis

  • Varm opp bærene til de begynner å safte seg, mos de sammen og smak til med melis og sitron. Sil sausen gjennom en sikt, slik at evt steiner blir borte. Den skal serveres glovarm over desserten.

Tips og triks!

Bildet har funnet på siden til kake-huset. 
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!