Makrellkaker

Skriv ut Del på Facebook
Porsjoner 4 pers

Ingredienser
 

  • 750 gr makrellfilet
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ss potetmel
  • 1 stk egg
  • 2 ss rømme
  • 1 dl fløte
  • ca 2-3 dl melk
  • 1 stk purre, finhakket

Fremgangsmåte
 

  • Rens fisken for skinn og ben. De små bena midt i filéen kan sitte for de blir borte i malingen. Mal filéene på kjøttkvern eller ta de i en foodprosessor. Ha i krydder og bland godt til konsistensen blir litt seigere ( da holder den bedre på væsken du sper med) Bland i potetmel.
  • Rør sammen egg, rømme og fløte og bland godt inn. Spe med melk til en løs deig. Deigen skal være så fast at den holder på fasongen i panna.
  • Tilslutt rører jeg inn finhakket purre. Du kan også bruke gressløk, løk eller andre urtekrydder. Jeg bruker en isskje som har et håndtak du kan klemme sammen, slik at innholdet detter ut. Da får jeg alltid like store kaker. Så klemmer jeg de litt flate i panna. Stekes pent brune i smør på begge sider på litt over middels varme.

Notes

Ha en deilig dag på fjorden og fisk mange makrell!  Det finnes ikke noe morsommere fisk å få på kroken, den spreller og svømmer i ring og greier du å få den helskinnet opp i båten, da er du god!
Hvis ikke kjøp av en fisker eller i butikken ! Det finnes ikke noe bedre enn en kald makrellkake på brødskiva til kvelds!
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Verket.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!