4 pers
Ingredienser
- 750 gr makrellfilet
- 2 ts salt
- 1 ts pepper
- 2 ss potetmel
- 1 stk egg
- 2 ss rømme
- 1 dl fløte
- ca 2-3 dl melk
- 1 stk purre, finhakket
Fremgangsmåte
- Rens fisken for skinn og ben. De små bena midt i filéen kan sitte for de blir borte i malingen. Mal filéene på kjøttkvern eller ta de i en foodprosessor. Ha i krydder og bland godt til konsistensen blir litt seigere ( da holder den bedre på væsken du sper med) Bland i potetmel.
- Rør sammen egg, rømme og fløte og bland godt inn. Spe med melk til en løs deig. Deigen skal være så fast at den holder på fasongen i panna.
- Tilslutt rører jeg inn finhakket purre. Du kan også bruke gressløk, løk eller andre urtekrydder. Jeg bruker en isskje som har et håndtak du kan klemme sammen, slik at innholdet detter ut. Da får jeg alltid like store kaker. Så klemmer jeg de litt flate i panna. Stekes pent brune i smør på begge sider på litt over middels varme.
Tips og triks!
[espro-slider id=1610]
Ha en deilig dag på fjorden og fisk mange makrell! Det finnes ikke noe morsommere fisk å få på kroken, den spreller og svømmer i ring og greier du å få den helskinnet opp i båten, da er du god!
Hvis ikke kjøp av en fisker eller i butikken ! Det finnes ikke noe bedre enn en kald makrellkake på brødskiva til kvelds!
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!