Mandel og ricotta kake

Foto: Shutterstock

Glutenfri! Manuela Mazzocco har mange gode oppskrifter med mandelmel, glutefrie.

Skriv ut Del på Facebook
8 personer

Ingredienser
 

  • 115 g usaltet smør mykt
  • 150 g sukker
  • 2 ts vaniljeekstrakt
  • ½ ts mandelekstrakt
  • 4 store egg separert
  • 425 g ricotta av helmelk
  • 1 eller 2 store sitroner, finrevet skall
  • 200 g mandelmel det er bedre med malte mandler enn veldig finmalt mel
  • ½ kopp skivede mandler
  • 1 ss melis til servering

Fremgangsmåte
 

  • Forvarm ovnen til 175 °C. Kle en 20-23 cm springform eller kakeform med bakepapir, og smør eller spray sidene.
  • I en stor bolle, tilsett smør og sukker og pisk med en mikser i noen minutter til det er kremet og glatt. Tilsett ricottaosten (godt avrent) og pisk litt til.
  • Skrap ned langs sidene av bollen, og tilsett eggeplommene, sitronskallet, vaniljen og mandelekstraktene. Fortsett å piske på middels hastighet til det er glatt.
  • Tilsett mandelmel. Bland til det akkurat er blandet.
  • Pisk eggehvitene på middels høy hastighet til det dannes stive topper. Tilsett en tredjedel av de piskede eggehvitene i kakerøren og vend forsiktig. Gjenta med de resterende eggehvitene og vend til alt er blandet inn.
  • Hell kakerøren i den forberedte kakeformen. Dryss toppen med skivede mandler og stek ved 175 °C i 55–60 minutter, til kaken er stivnet og gyllenbrun på toppen.
  • La kaken avkjøles til romtemperatur, og fjern deretter forsiktig den ytre ringen fra formen. Dryss med melis før servering.

Ernæring

Kalorier: 155kcalCarbohydrates: 16.4gProtein: 4.7gFat: 8.2gMettet fett: 5.3g
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Vi flyttet tilbake dit i 2022 og har bygget hus.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!