Glutenfri! Manuela Mazzocco har mange gode oppskrifter med mandelmel, glutefrie.
8 personer
Ingredienser
- 115 g usaltet smør mykt
- 150 g sukker
- 2 ts vaniljeekstrakt
- ½ ts mandelekstrakt
- 4 store egg separert
- 425 g ricotta av helmelk
- 1 eller 2 store sitroner, finrevet skall
- 200 g mandelmel det er bedre med malte mandler enn veldig finmalt mel
- ½ kopp skivede mandler
- 1 ss melis til servering
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 175 °C. Kle en 20-23 cm springform eller kakeform med bakepapir, og smør eller spray sidene.
- I en stor bolle, tilsett smør og sukker og pisk med en mikser i noen minutter til det er kremet og glatt. Tilsett ricottaosten (godt avrent) og pisk litt til.
- Skrap ned langs sidene av bollen, og tilsett eggeplommene, sitronskallet, vaniljen og mandelekstraktene. Fortsett å piske på middels hastighet til det er glatt.
- Tilsett mandelmel. Bland til det akkurat er blandet.
- Pisk eggehvitene på middels høy hastighet til det dannes stive topper. Tilsett en tredjedel av de piskede eggehvitene i kakerøren og vend forsiktig. Gjenta med de resterende eggehvitene og vend til alt er blandet inn.
- Hell kakerøren i den forberedte kakeformen. Dryss toppen med skivede mandler og stek ved 175 °C i 55–60 minutter, til kaken er stivnet og gyllenbrun på toppen.
- La kaken avkjøles til romtemperatur, og fjern deretter forsiktig den ytre ringen fra formen. Dryss med melis før servering.
Ernæring
Kalorier: 155kcalCarbohydrates: 16.4gProtein: 4.7gFat: 8.2gMettet fett: 5.3g
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!