Mandelhorn

Foto: Anne

En veldig populær tysk småkake!

Skriv ut Del på Facebook
15 – 18 min
175 c
15 stk

Ingredienser
 

  • 300 g marsipan du bør bruke en skikkelig god råmarsipan.
  • 1 stk eggehvite
  • 50 g sukker
  • 150 g mandelflak

Fremgangsmåte
 

  • Kna marsipanen sammen med eggehvite og sukker. Jeg brukte foodprosessoren da jeg synes det var vanskelig kna deigen skikkelig jevn.
  • Rull massen til en 3 cm tykk pølse og la den hvile i kjøleskapet en stund. Skjær skiver på ca 2 cm, som du ruller ut til små pølser. Mine veide ca 20 g.
    Rull pølsene i mandelflak og form dem som et horn. Eller pensle dem med litt eggehvite og dryss på mandelflak samtidig som du trykker dem litt flate.
    Stekes på midterste ribbe. Stekes til de er lyst brune.
    Du bør også smøre bakepapiret litt evt. spraye med fett, de setter seg lett litt fast.
  • De holder seg i tett boks i en to til tre dager. Over lenger tid må de fryses.
  • Du kan smelte litt sjokolade og dypper hver ende i sjokoladen, om du vil. Jeg synes de er like gode uten.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!